E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiVe Arjantin ikinci kez iflas etti!---

Ve Arjantin ikinci kez iflas etti!

Ve Arjantin ikinci kez iflas etti!
31 Temmuz 2014 - 09:46 borsagundem.com

Arjantin ABD'li hedge fonlara olan yapılandırılmış tahvil borçlarını zamanında ödeyemedi. Ekonomi Bakanı Axel Kicillof ülkenin iflasını ilan etti.

Arjantin'in uzun süredir tartışılan yapılandırılmış tahvil borçları için sürenin dolmasına saatler kala Arjantin Ekonomi Bakanı Axel Kicillof ülkenin iflasa düştüğünü açıkladı. New York'ta gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Kicillof ülkenin ABD'li hedge fonlara olan ve  1.3 milyar doları bulan borçları ödeme konusunda fonlarla anlaşamadığını açıkladı. Amerikan yargısının "Borç veren hedge fonlar kabul ederse borç bekleyebilir" kararını hatırlatan bakan "Ancak akbaba fonlar beklememeye karar verdi, biz de anlaşamayıp iflası ilan ettik" diye konuştu. Böylelikle Arjantin 13 sene içinde ikinci kez iflasa düştü.

S&P SAATLER KALA NOT DÜŞÜRDÜ
 Kredi derecelendirme kuruluşu Standars&Poor's (S&P) Arjantin'in kredi reytingini CCC -/C'den "Selective Default"a (tercihli temerrüt) indirdi. Bu not derecesi borçlarının faizleri ile birlikte ödeyemeyen ülkeler için kullanılan bir derece olarak biliniyor. S&P not dirimine gerekçe olarak Arjantin'in döviz cinsi borçlarını ödeyememesini gösterdi.

BANKALAR YETERLİ OLMADI
Arjantin'in ABD'nin dev hedge fonlarına olan tahvil kupon ödemesinin son gününde müthiş bir görüşme trafiği yaşandı. 12 yıl içinde ikinci kez iflasını açıklamak istemeyen Arjantin'in Ekonomi Bakanı Axel Kicillof kritik görüşmeleri gerçekleştirmek için New York'a uçtu. Bunlar olurken Arjantinli bankalar borcun 2015'te ödeneceğine dair iyi niyet göstergesi olarak ABD'li fonlara 250 milyon dolar ödemeyi taahhüt etmişti. Ancak bu çabalar yeterli olmadı. Hedge fonlar 2002'de Arjantin'in iflasından sonra aldıkları tahvillerin tam olarak geri ödemesini talep ediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet31 Temmuz 2014 12:10

    büyük düşüş geliyor.bol para devri sonlanıyor. bakalım şimdiye kadar sıcak parayla yalancı cenneti yaşayarak millete kandıranların bu durumda ekonomideki mucizelerini !!! hep beraber göreceğiz.

  • hasan31 Temmuz 2014 12:04

    çok bilen analistler!!! sabah bakıyorum,işte bizim piyasalar arjantini dikkate almadı,küçük ülke olduğu için düşüş olmadı, küçük yatırımcı dikkat bu saatten sonra. iyi günler geride kaldı

  • haydar31 Temmuz 2014 11:16

    KOCA!! bir ülke iflas etti ise dünya borsaları bunu 0.50 yi zor bulan düşüşlerle mi karşılıyor.. altın aynı.. vix de önemli bi hareket yok.. biz uzakdoğu artı kapanmış..