E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'nin notu değişecek mi?---

Türkiye'nin notu değişecek mi?

Türkiye'nin notu değişecek mi?
02 Eylül 2015 - 10:00 borsagundem.com

Moody's'den Banerji, Türkiye'nin kredi notuna yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli analisti Alpona Banerji, Türkiye'ye ilişkin temel senaryo "Baa3" seviyesindeki "yatırım yapılabilir" notun korunması yönünde" dedi.

"Baa3" notunun Türkiye'nin nispeten dirençli mali yapısı ve ılımlı kamu borcu seviyesi gibi kredi güçlerini içerdiğini kaydeden Benerji, "Kredi notu Türkiye'nin mali gücü, düşük borç seviyesi ve büyük bir orta gelir ülkesi olması tarafından da destekleniyor. Türkiye’nin kredibilitesi olumlu kamu finansmanı ölçütleri tarafından desteklenmeye devam ediyor" dedi.

Banerji, ayrıca, "Bu yıl sonunda Türkiye’de cari açığın 37 milyar dolara gerileyerek yüzde 4,7 oranında gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • garip02 Eylül 2015 22:02

    kredi notu adı üstünde kredi notu kredinizi düzgün öderseniz sıkıntı olmaz

  • Pargali ibrahim02 Eylül 2015 16:35

    Çöp olsun kimse yatırım yapmasın dolar 5 bilemedin 6 olsun zaten bu şekilde giderse batacağız heft 3 ay da bir seçim sarayın keyfi harcamaları hazineyi istedikleri gibi kullanmaları acı bir son suan gecistiriyoorlar ama bir gün kaçınılmaz sonu göreceğiz

  • varol02 Eylül 2015 10:24

    Ne oldu sana Morgan S.... ??? Dün baskasinin adina konusuyordun ! Hadi bugünde birseyler söyle !!! Tekrar diyorum herkez haddini bilsin !