E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye ölçülü büyüme yaşayabilir---

Türkiye ölçülü büyüme yaşayabilir

Türkiye ölçülü büyüme yaşayabilir
31 Mart 2015 - 07:46 borsagundem.com

Deutsche Bank, Türkiye'den bu yıl ve gelecek yıl ölçülü bir toparlanma bekliyor

Deutsche Bank, Türkiye ekonomisinde bu yıl ve gelecek yıl ölçülü bir toparlanma beklediğini, dış fonlama şartlarının daha az yardımcı olduğu ortamda büyümenin yüzde 3,5 civarında kalmaya devam edeceğini bildirdi. 
Deutsche Bank, dün yayınladığı "Dünya Görünüm: Güçlü Dolar: Kazananlar ve Kaybedenler" başlıklı raporunda. Bastırılmış petrol fiyatlarının Türkiye'nin dış dengeleri için bir merhem olduğu ortamda yurtiçi ekonominini büyümenin ana yönlendirici olmasını beklediklerini 
vurguladı. Düşük petrol fiyatlarının bir diğer faydasının da enflasyona olduğunu belirten Deutsche Bank, enfmasyonuda yavaşlamanın 2015 ortasında görünür hale gelmesini beklediklerini ifade etti.
Türk ekonomisinin EMEA bölgesinde güçlü ABD Doları'ndan en çok etkilenen ülkelerden biri olmasının muhtemel olduğuna işaret eden Deutsche Bank, güçlü ABD Doları'nın doğrudan etkilerinden birini fonlama kanalı ile bankaların yurtdışı borçlanma maliyetlerinin 
artması olacağını vurguladı. Deutsche Bank, zayıf Euro'nu kısa vadede Türk ihracatçılara yardımcı olmayacağına da dikkat çekti.
Deutsche Bank raporunda Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,5 ve gelecek yıl yüzde 3,7 olacağını tahmin ederken, TÜFE'nin 2015'te yüzde 6,9 vea 2016'da yüzde 7,2 olacağını öngördü. Banka'nın Türkiye'nin cari işlemler açığı/GSYH oranı için 2015 tahmini yüzde 4,9, 2016 tahmini ise yüzde 5,5 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)