E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTicaret ve hizmet sektörlerinde ciro % 4.8 arttı---

Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro % 4.8 arttı

Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro % 4.8 arttı
27 Kasım 2014 - 10:06 borsagundem.com

TÜİK: 3.çeyrekte ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro %4,8 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %4,8 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %11,6 oranında arttı.
   
Açıklamada şöyle denildi:
  
" Ticaret ve hizmet sektörlerinde istihdam %0,8 arttı.
   
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %0,8 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %1,7 oranında arttı.
 
    Ticaret ve hizmet sektörlerinde çalışılan saat %0,9 arttı
 
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %0,9 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,0 oranında arttı.
 
    Ticaret ve hizmet sektörlerinde brüt ücret - maaş %3,0 arttı
 
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi 2014 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %3,0 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret- maaş endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,8 oranında arttı."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)