E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P'den Ukrayna'ya not şoku!---

S&P'den Ukrayna'ya not şoku!

S&P'den Ukrayna'ya not şoku!
19 Aralık 2014 - 19:49 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Ukrayna'nın kredi notunu aşağı çekti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Ukrayna'nın "CCC" olan kredi notunu  "CCC-" ye çekerken, görünümünü negatif olarak teyit etti.

S&P'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, hem Uluslararası Para Fonu'nun (IMF)  2014 içerisinde Ukrayna'ya yapacağı yardımların gecikmesinin hem de azalan döviz rezervlerinin, Ukrayna hükümetinin görevlerini yerine getirememe riskini artırdığı belirtildi.

Açıklamada, ek bir uluslararası finansal desteğin söz konusu olmadığı vurgulanarak, şartlar değişmediği takdirde birkaç ay içerisinde bu riskin kaçınılmaz olacağı anlatıldı.

 Ukrayna'nın "CCC" olan kredi notunu  "CCC-" ye çekildiği dile getirilen açıklamada, negatif görünümün Ukrayna'nın ek bir finansal destek olmadan görevelerini yerine getirememe riskini yansıttığı aktarıldı.

Açıklamada, IMF'nin yardımlarında başka bir gecikme olması durumunda, Ukrayna hükümetinin durumunun çok zor olacağı kaydedildi.

IMF'nin yardımlarıyla bile Ukrayna'nın sadece kısa bir süre idare edebileceği belirtilen açıklamada, ek bir finansal destek olmadığı takdirde, döviz kurundaki bozulmaların, resesyonun, mali dengedeki beklenenden fazla gerçekleşen çöküşün ülkenin finansal ihtiyaçlarını karşılamasında baskı oluşturacağı ifade edildi.

Açıklamada, Ukrayna'da cari açığın 2015 yılında azalmasının beklendiği ancak sermaye çıkışlarının devam edeceği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsaci19 Aralık 2014 20:14

    Ukrayna Venezuella Yunanistan Rusya Portekiz hepsi birden sırayla 2015 içinde batabilir.Birinin batması hepsini batırır.

  • kenan19 Aralık 2014 19:59

    Türkiyenin notunu ne zaman düşürecek acaba, bekliyoruz, şöyle esaslı bir düşüş yaptırda, borsa çöksün diplerden toplayalım