E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da enflasyon tahmini yükseldi---

Rusya'da enflasyon tahmini yükseldi

Rusya'da enflasyon tahmini yükseldi
27 Ağustos 2014 - 07:43 borsagundem.com

Rusya Ekonomi Bakanlığı, yaptırımların etkisi ile 2014 enflasyon tahminini yükseltti, 2015 büyüme tahminini düşürdü

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin Rusya'ya uyguladığı yaptırım ve Rusya'nın Batılı ülkelerden gıda alımını durdurması enflasyon hedeflerine de yansıdı. Rusya Ekonomi Bakanlığı 2014 sonu için öngörülen yüzde 6,5'lik enflasyon rakamını yüzde 7,2'ye çıkardı. 

Bakanlık Makroekonomik Tahminler Departmanı Direktörü Oleg Zasov, gelecek yıllarla ilgili de yukarı doğru revize yaptıklarını açıkladı. Zasov, "İyi senaryoya göre gelecek yıl sonu enflasyon rakamı yüzde 6,5 seviyesinde olacak." dedi. 

Batılı ülkelerin Rusya'ya uyguladığı gıda maddeleri ihraç yasağının enflasyonu bu yıl % 1 oranında yükseltmesi bekleniyor. Gelecek yıl fiyat artışında yaptırımların yanı sıra ek vergi zamları da fiyatların yükselmesine neden olacak. Bakanlık 2015 için yüzde 5'lik bir enflasyon beklediklerini açıklamıştı.

Rusya Merkez Bankası ile koordineli bir enflasyon rakamı belirlemediklerini ifade eden Zasov, "Bu bakanlığımızın öngörüsü. 2016 için yüzde 4,5 ve 2017 için de yüzde 4 enflasyon rakamı öngörüyoruz." bilgisini verdi.

2014 büyüme artışı tahmini değiştirilmeyerek yüzde 0.5'te tutulurken, 2015 için büyüme tahminini ise yüzde 2'den yüzde 1'e düşürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)