E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRus ekonomisinin çökmesi Batı için felaket olur---

Rus ekonomisinin çökmesi Batı için felaket olur

Rus ekonomisinin çökmesi Batı için felaket olur
18 Aralık 2014 - 08:26 borsagundem.com

Guardian: Rus ekonomisinin çökmesi Batı için felaket olur

Guardian gazetesinde yer alan bir analizde, Batı'nın Moskova'ya karşı tutumu sert bir dille eleştirildi.
   
BBC Türkçe Servisi'nin haberine göre, Yazı BBC'nin eski Moskova muhabiri olan ve 2006-2009 yılları arasında Rusya hükümetine danışmanlık yapan Angus Roxburgh'nun imzasını taşıyor.
   
Analizde Rusya ekonomisi, buzdağına çarpmak üzere olan fırtınaya kapılmış dümensiz, başı boş bir gemiye  Ruble'nin dolar karşısında değer kaybı, gayrisafi yurtiçi hasıladaki düşüş, faiz oranları ve petrol fiyatları da Rusya ekonomisini 'tehdit eden buzullara' benzetiliyor.
   
Angus Roxburgh Guardian'daki "Rus ekonomisinin çökmesi Batı için felaket olur" başlıklı makalesinde Rus ekonomisinin durumuna dair şu yorumları yapıyor:
   
"Doğrudan krize yol açan iki neden var: Petrol fiyatı ve Batı'nın yaptırımları. Petrolün varil fiyatı 60 doların altında işlem görürken, finansal kaynağının çoğu ihracata dayalı olan Rusya'nın hesaplarını dengeleyebilmesi için petrol fiyatının 105 dolara çıkmasına ihtiyacı var. Bu, Rusya'nın son 20 yıl boyunca reformlarda ve ekonomisini çeşitlendirmede başarısız olmasının sonucu."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)