E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol sudan ucuz ama ekmek karneyle---

Petrol sudan ucuz ama ekmek karneyle

Petrol sudan ucuz ama ekmek karneyle
17 Ocak 2015 - 13:44 borsagundem.com

Petrol fiyatlarının düşüşüyle zor günler geçiren Venezuela ekonomisinde artık marketlerde halka karneyle ürün dağıtımına başlandı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşten olumsuz etkilenen Venezuela'da marketlerde ürünlere karne sistemi getirildi.

Petrol fiyatlarının 50 doların altına gelmesiyle ihracatının yüzde 95'ini petrol oluşturan Venezuela'da gıda sıkıntısı baş gösterdi. Gıda alımını petrol geliri ile yapan ülkede karne ile ürün satışı sistemine geçildi.

Venezuela'da iş dünyasının liderleri bazı bölgelerde Mart ayına kadar raflarda gıda ürünleri kalmayabileceğini açıklaması ve ülkede gerçekleşen yağma olayları karşısında vatandaşların marketlerden alabileceği ürünlere sınırlama getirildi.

"20 ÜRÜN İÇİN 20 AYRI SIRAYA GİRİYORUM"
Resmi görevliler vatandaşların alabileceği ürünleri listelerde tutarken uzun kuyruklar oluşmasına da yol açıyor.

AP'nin haberine göre Alexander Anteliz adında bir vatandaş "Eğer 20 ürün almak istiyorsanız 20 ayrı sıraya girmeniz gerekiyor" diyerek durumu ortaya koydu.

MADURO'YA DESTEK AZALIYOR
Uzmanlar yaşanan ekonomik krizi 2002'de Venezuela lideri Hugo Chavez'in bir darbeyle kısa bir süre iktidardan uzaklaştırılmasının ardından yaşanan en kötü durum olarak tarif ediyor. Chavez'in ölümü sonrası göreve gelen Nicolas Maduro'ya destek de anketlerde yüzde 22'ye düşerek 2013'ten beri en düşük seviyeye düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • m17 Ocak 2015 15:23

    Hirsiz devlet olursa boyle millet ac kalir petrol var topraklari verimli dunyada bu kadar verimli olan ulke varmi verimli ulke verimsiz devlet serifsiz yonetim olursa boyle adilik olur ilerde millet bir birini yer burda