E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'den Rus finans kuruluşlarına not şoku---

Moody's'den Rus finans kuruluşlarına not şoku

Moody's'den Rus finans kuruluşlarına not şoku
24 Şubat 2015 - 22:08 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın önde gelen 7 finansal kuruluşunun kredi notunu bir kademe düşürdüğünü duyurdu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten yapılan açıklamada Sberbank VTB JSC, Gazprombank, Rus Tarım Bankası, Konut ve Mortgage Kredileri Ajansı (AHML), Vnesheconombank ve Alfa-Bank'ın kredi notlarının aşağı yönlü revize edildiği bildirildi. Kuruluşların tamamının notunun birer basamak azaltıldığı kaydedildi. 

Moody's not düşürme kararına gerekçe olarak, Rusya'nın kredi notunu geçen hafta "Baa3"den "Ba1"e düşürerek not görünümünü "negatif"te bırakma kararını gösterdi. 

Açıklamada ayrıca Rusya'nın kredi profilinin zayıfladığı belirtilerek, bu durumun finansal kuruluşların devletten alabilecekleri sistematik desteğin azalmasına yol açabileceği bildirildi.

Moody's 20 Şubat'ta Rusya'nın kredi notunu düşürmesine gerekçe olarak Ukrayna'da devam eden krizin yanı sıra petrol fiyatlarındaki düşüş ve rubledeki değer kaybının ülkedeki ekonomik ve finansal istikrara yönelik olumsuz etkilerini gösterirken, ülkenin döviz kurunda yaşanan erozyon, düşük seyreden petrol fiyatları ve yüksek enflasyon gelirlerinin "tüketici güvenini ve iş dünyasını olumsuz etkileyecek" öngörüsüne yer verilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)