E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bir kez daha pisti pas geçti---

Merkez bir kez daha pisti pas geçti

Merkez bir kez daha pisti pas geçti
20 Kasım 2014 - 15:49 borsagundem.com

Merkez Bankası PPK toplantısında piyasa beklentisine paralel olarak faizleri değiştirmedi

''Merkez Bir Kez Daha Pisti Pas Geçti
Bugünkü PPK toplantısında TCMB Ekim toplantısında olduğu gibi 1 hafta vadeli repo faizini ve koridorun üst bandını değiştirmeyerek (piyasanın ve İş Yatırım beklentisiyle uyumlu) sırasıyla %8,25 ve %11,25 te bıraktı. Ayrıca zorunlu karşılık oranı ve rezerv opsiyon katsayılarında da bir değişiklik yapılmadı.

Ekim toplantı notlarının neredeyse değiştirilmeden bırakıldığı kararda, Merkez Bankası sıkı para politikasının ve makro ihtiyati tedbirlerin katkısıyla çekirdek enflasyon eğiliminde görülen iyileşmeye dikkat çekerken enflasyondaki iyileşmenin yine gıda fiyatlarındaki yüksek seyir nedeniyle geciktiğini vurguladı. Ayrıca, başta petrol olmak üzere emtia fiyatlarında görülen düşüşün 2015 yılında enflasyondaki gerilemeye olumlu katkı sağlayacağı görüşü yinelendi.
Büyüme görünümünde ise, TCMB küresel talepteki yavaşlamaya karşın iç talebin büyümeye katkısının artmasını bekliyor. Bu görüşün, son çeyreğin ilk öncü göstergeleri tarafından da desteklendiğini belirtmek gerek.

Özetle, TCMB bugün bir kez daha, enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisinin yatay kalması sağlanarak sıkı para politikası duruşunu korunacağı söylemini yineledi. Dolayısıyla enflasyonda kayda değer bir iyileşme olmadığı sürece politika faizinde erken bir indirim beklemiyoruz. Politika faizinin değiştirilmediği bir ortamda, para politikasını anlamak adına piyasa likidite koşullarını izlemek önemli olacak. Önümüzdeki dönemde, küresel piyasaların destekleyici olması durumunda TCMB’nin para piyasası faizlerini politika faizinin de altına çekerek %7,5’e kadar çekebileceğini düşünüyoruz.''
İş Yatırım Araştırma

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)