E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'nın ihracatı büyüdü---

Japonya'nın ihracatı büyüdü

Japonya'nın ihracatı büyüdü
20 Ağustos 2014 - 06:50 borsagundem.com

Japonya ihracatı Temmuz ayında beklentilerin üzerinde yükselerek 2 aylık düşüşü sonlandırdı

Japonya ihracatı Temmuz ayında beklentilerin üzerinde artarak 2 aylık gerilemenin ardından yükseldi ve son çeyrekte 2011’deki depremden bu yana en büyük daralmayı yaşayan Japon ekonomisine destek sağladı.

Japonya Maliye Bakanlığı’nın Tokyo’da yaptığı açıklamaya göre, yurtdışına yapılan sevkiyatlarda bir yıl önceye göre yüzde 3.9 yükseliş kaydedildi. Bloomberg anketine katılan 28 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 3.8 oranında artış görüleceği yönünde seyrediyordu. Japonya’nın ithalatı yüzde 2.3 yükselirken bütçe açığı 964 milyar yen (9.36 milyar dolar) oldu.

Sevkiyatlardaki artış, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’in satış vergisini, Nisan ayında yüzde 8’e çıkarmasının ardından, yeniden yükseltmesine destek olabilir. Satış vergisi artırımı sonrasında tüketici ve işletmelerin harcamalarını kısarken, Nisan-Haziran dönemindeki yüzde 6.8’lik ekonomik daralmanın ardından Japonya ekonomisinin bu çeyrekte yıllık bazda 2.9 oranında genişlemesi tahmin ediliyor.

Tokyo’da bulunan Norinchukin Research Institute Co, başekonomisti Takeshi Minami, “İhracat yükseliş kaydetse de hızlı bir ivmelenme görmüyoruz. İthalat ise beklenenden daha güçlü geldi ve bu yükseliş büyük oranda akaryakıt ithalatlarındaki sezonsal artıştan kaynaklanıyor, durgun olan yurtiçi talebinin artmasından değil” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)