E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da ihracat yükselişe geçti---

Japonya'da ihracat yükselişe geçti

Japonya'da ihracat yükselişe geçti
22 Ekim 2014 - 07:57 borsagundem.com

Japonya’nın ihracatı Eylül ayında 7 ayın en büyük yükselişini kaydederek ekonomideki toparlanmayı destekledi

Japonya’nın ihracatı Eylül ayında 7 ayın en büyük yükselişini kaydederek ekonomideki toparlanmayı ve diğer yandan Başbakan Shinzo Abe’in satış vergisinde yeniden artış yapılması değerlendirmelerini destekledi.

Japonya Maliye Bakanlığı’nın Tokyo’da yaptığı açıklamaya göre ihracat Eylül ayında bir önceki yıla göre yüzde 6.9 yükseliş gösterdi. Bloomberg anketine katılan 27 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 6.5 artış olacağı yönündeydi. İthalat yüzde 6.2 büyüme kaydederken, Japonya’nın dış ticaret açığı 958.3 milyar yen (9 milyar dolar) oldu.

Güçlenen ihracat Başbakan Abe’in Nisan ayında satış vergisine uyguladığı artışın ile 5 yıldan uzun bir sürenin en büyük daralmasını gösteren ekonomiyi destekleyebilir. Japonya Merkez Bankası (BOJ) Guvernörü Haruhiko Kuroda yendeki düşüşün destekleneceği sinyali vererek zayıf bir para biriminin ekonomiye pozitif etki edeceğini belirtti.

Tokyo’daki Royal Bank of Scotland Group Plc baş Japonya ekonomisti Junko Nishioka, “Açıklanan veri BOJ için olumlu. Veri BOJ’un ihracatın kademeli olarak artış gösterdiği ve yükselmeye devam edeceği görüşünü destekliyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)