E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere AB'den çıkıyor mu---

İngiltere AB'den çıkıyor mu

İngiltere AB'den çıkıyor mu
23 Mayıs 2015 - 16:19 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası'nın hata ile gönderdiği e-mail, ülkenin Avrupa Birliği'nden çıkma ihtimalini değerlendirdiklerini ortaya koydu

İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) yetkilileri, Britanya'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğini yeniden gözden geçirmesine ilişkin riskleri ve ülkenin çıkışının meydana getirebileceği tehlikeleri değerlendiriyor.

BOE, The Guardian gazetesine hata ile gönderilen e-postanın ardından bir açıklama yaparak, Britanya'da planlanan AB üyeliğine ilişkin referandumun ortaya çıkarabileceği bir takım ekonomik ve finansal meselelerin olduğunu belirtti.

The Guardian'a göre çalışmanın adı ''Project Bookend'' ve Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe tarafından yürütülüyor. The Guardian, bankanın planların basına sızması durumunda takınacağı tavrı da önceden planladığını aktardı. Gazeteye göre, BOE sızma durumunda planların varlığını inkar edecek ve bunların yalnızca Avrupa'daki ekonomik duruma ilişkin değerlendirmeler olduğunu iddia edecekti. Bu durumun Merkez Bankası'nı daha şeffaf hale getirmeyi vaat eden Başkan Mark Carney'i de politika yapıcılara karşı zor durumda bırakacağı ifade ediliyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB üyeliğine ilişkin 2017 sonuna kadar yapılacak bir halk oylaması planlıyor. BOE'nin bu hatası, Başkan Mark Carney'i siyasi tartışmanın içine çekebilir. Merkez Bankası geçtiğimiz yıl düzenlenen İskoçya bağımsızlık referandumuna dair bazı çalışmalar da yapmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk23 Mayıs 2015 22:36

    2010 yılında ne demişti Cameron , Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini istiyoruz. Neden çıkıyorsun o zaman !