E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhracatın hız lideri savunma---

İhracatın hız lideri savunma

İhracatın hız lideri savunma
30 Ağustos 2014 - 04:26 borsagundem.com

Türkiye'nin milli projelele güçlendirmeye çalıştığı Savunma ve Havacılık Sanayi, hem ithatalı azaltıyor hem de ihracatını hızla artırıyor

Savunma Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) Başkanı Latif Aral Aliş, Ocak Temmuz 2014 döneminde ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 yükseldiğini belirterek, “Aynı dönemde Türkiye’nin genel ihracatı yüzde 5.7 yükseldi. Sektör olarak yıl sonu hedefimiz 2 milyar doları aşmak. Sektörümüz şu anda ülkemiz savunma ihtiyacının yüzde 60’a yakınını karşılıyor ve bu oran da sürekli artıyor” dedi.

DEVLETTEN ÜÇ İSTEK

Başkan Aliş, Türkiye’de savunma sanayiinin gelişmesi ve küresel rekabette söz sahibi olabilmesi için devletten bazı adımlar atmasını beklediklerini belirterek şöyle konuştu:  “Şu anda devletten devlete satış yapılamıyor. Oysa birçok devlet devletten devlete alım yapmak istiyor. Bu konuda çözüm bekliyoruz. İkinci önemli konumuz; devletimizden yerli ürün kullanımını daha da artırması. Çünkü ihracat müşterileri için bu konu çok önemli bir referans. Sektöre daha yüksek ivme kazandıracak üçüncü önemli konu da; özel kredi imkanlarıyla  finansal destek sağlanmalı ve ayrıca Hazine destekli, ülke spesifik savunma sanayii kredileri konusunda da ilerleme sağlanmalı.”

HEDEF İÇİN HIZLANMALIYIZ

Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir de, sektörün ihracat artış oranının çok yüksek olduğunu ancak 2023 yılı için konulan 25 milyar dolarlık savunma ve havacılık ihracatı hedefini yakalamak için bu hızın da yetmeyeceğini söyledi. Demir, “İhracatı çok daha hızlı artırmak için radikal tedbirler alacağı. Aslında Türkiye’nin sanayide topyekun bir değişime gitmesi gerekiyor. İlgili tüm birimlerin koordine olması ve uzun vadeli planlar oluşturulması şart” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)