E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGlobal ekonomi kötüye mi gidiyor?---

Global ekonomi kötüye mi gidiyor?

Global ekonomi kötüye mi gidiyor?
24 Kasım 2014 - 09:00 borsagundem.com

Düşük enflasyon tüm dünya ülkelerini sıkıntıya sokuyor

Avrupa Merkez Bankası son dönemde düşük enflasyonla mücadele için tüm silahlarını kuşanmasıyla öne çıkarken, bu aslında küresel ekonominin geneli için bir sıkıntı. Reuters’ta yer alan bir analizde, tüm dünyanın düşük enflasyon kaynaklı alarm verdiği belirtildi. Euro Bölgesi’nde enflasyon üçüncü çeyrekte Avrupa Merkez Bankası’nın yüzde 2’lik hedefine yakın olmayan yüzde 0,3 seviyesinde gerçekleşti. Bu verinin ardından AMB Başkanı Mario Draghi, enflasyonu ve enflasyon beklentilerini yükseltmek için her şeyi yapmaya hazır olduklarını açıkladı. AMB, devlet tahvili alımıyla ekonomiye likidite vermeye başlayacak.

ALARM VERİLDİ

Küresel ekonomide diğer bir alarm sesi de Asya’dan geldi. Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi Japonya, üçüncü çeyrekte beklentilerin aksine daralarak teknik olarak resesyona girmesinin ardından, satışlardan alacağı vergilerdeki artışı erteledi.

ÇİN FAİZ İNDİRDİ

Diğer dikkat çekici bir adımsa Çin’den geldi. Konut piyasasındaki durgunluk ve yüzde 1,6 seviyesine gerileyen enflasyonla mücadele eden Çin, Cuma günü iki yılı aşkın bir süre sonra ilk kez faizleri indirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)