E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGAİB'den Ocak ayı ihracatı açıklaması---

GAİB'den Ocak ayı ihracatı açıklaması

GAİB'den Ocak ayı ihracatı açıklaması
01 Şubat 2015 - 10:30 borsagundem.com

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ocak ayı ihracatının 740 milyon 713 bin dolar olduğunu bildirdi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ocak ayı ihracatının 740 milyon 713 bin dolar olduğunu bildirdi.

Çıkmaz, Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Geçen yılın aynı ayına oranla ihracatta yüzde 14,3'lik düşüş yaşandığını belirten Çıkmaz, "Ocak ayı ihracatı 740 milyon 713 bin dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Gaziantep'ten de 516 milyon 371 bin dolarlık ihracat yapıldı. En fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeler sıralamasında Ortadoğu ülkeleri yüzde 62,9'luk payla ilk sırada yer alıyor" dedi. 

Ocak ayı içerisinde 152 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğine vurgu yapan Çıkmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 62.9 payla ilk, AB ülkeleri yüzde 15,4 payla ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 9,4 payla üçüncü sırada yer almaktadır. Toplam 152 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup, bu ülkelerden Irak, Suriye, İran, Suudi Arabistan, İtalya, ABD, Libya,  Almanya, İngiltere ve Belçika bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir. Ayrıca halı, kumaşlar, bitkisel yağlar, iplikler, pastacılık ürünleri, değirmencilik ürünleri, plastikler ve mamulleri, demir çelik mamulleri, dış giyim ile ağaç ve orman ürünleri bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur."

- Gaziantep, bölgenin lokomotifi

İhracatta Türkiye altıncısı olan Gaziantep'in sıralamadaki yerini koruduğunu aktaran Çıkmaz, "Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2015 yılı Ocak ayında 516 milyon 371 bin dolarlık ihracatla Türkiye'nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini almıştır. Hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, halı, kimyevi maddeler ile demir ve demir dışı metaller ilimizin ihracatında önde gelen sektörler arasında yer almıştır" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)