E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiG20 bildirisi yayımlandı---

G20 bildirisi yayımlandı

G20 bildirisi yayımlandı
22 Eylül 2014 - 08:07 borsagundem.com

G-20 yetkilileri, merkez bankalarını deflasyonist baskıları zamanında ele almaya davet etti

Avustralya'da gerçekleşen G20 toplantıları sona erdi. G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan bildiride, küresel ekonomideki büyümenin düzensizliğinin sürdüğüne ve yeterince istihdam oluşturulmasında gereken hızın altında kaldığına işaret edildi.Finansal piyasalarda aşağı yönlü risklerin ve jeopolitik tansiyonun devam ettiği belirtilen bildiride, ülke ekonomilerini bu risklerden korumak ve istihdam oluşturabilmek için güçlü, sürdürülebilir ve dengeli bir büyüme ile sağlam finansal sektörlere ihtiyaç olduğu vurgulandı.

MERKEZ BANKALARINA ÇAĞRI

Bildiride, gelişmiş ülkelerde uygulanan para politikalarının ekonomik iyileşmeyi desteklemeye devam ettiği ve merkez bankalarının görevleriyle tutarlı bir şekilde deflasyonist baskıları zamanında ele almaları gerektiği ifade edildi.Büyüme için mali stratejilerin katkısını artırmaya yönelik olarak vergi ve hükümet harcamalarının kalitesi ve kompozisyonunda değişikliklerin gerekli olduğunun kabul edildiği bildiride, talep artışı ve büyüme için yatırımların kritik bir önemi olduğu kaydedildi.Büyümeye katkı sunan ekonomik esneklik ve mali stratejileri destekleyen bir vergi sistemiyle, sınır ötesi vergi kaçakçılığı konusunda küresel mücadelenin desteklendiği açıklanan bildiride, "Vergi politikalarının etkisinin ve hükümet harcamalarının kompozisyonun büyüme sonuçları üzerindeki etkisini incelemek üzere IMF'nin diğer ilgili uluslararası organizasyonlarla da işbirliği içinde OECD ile çalışmasını öneriyoruz. IMF, Dünya Bankası ve OECD, ilgili diğer uluslararası organizasyonlarla birlikte KOBİ'lere ve altyapı projelerine daha ileri düzeyde destek sağlayabilecek finansal enstrumanların geliştirilmesi konusunda birlikte çalışmalı" ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)