E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed başkanından finansal kriz uyarısı---

Fed başkanından finansal kriz uyarısı

Fed başkanından finansal kriz uyarısı
03 Ekim 2015 - 20:30 borsagundem.com

New York Fed Başkanı William Dudley, finansal krizlerden kaçınmaya yönelik araçlar üzerinde daha fazla çalışması gerektiğini söyledi

New York Fed Başkanı William Dudley, ABD politika yapıcılarının finansal istikrara yönelik gelişen riskleri tespit etme ve gelecek krizleri önlemede zamanında hareket etmeden “çok uzak” olduklarını söyledi.

Dudley, Boston Fed tarafından düzenlenen konferansta Cumartesi günü yaptığı konuşmada, “Kendi görüşüme göre, makroihtiyati araçlar ümit vadetse de bu araçları ABD’de başarılı kullanmaktan çok uzağız” ifadesini kullandı.

Aynı zamanda Federal Açık Piyasa Komistesi’nin başkan yardımcısı olan Dudley, mevcut faiz politikası veya ekonomik görünüm ile ilgili değerlendirmede bulunmadı.

Dudley, ABD regülasyon yapısı parçalı ve herhangi tek bir regülatörün riskleri düşürücü araçları yeterli bir çapta uygulayabilmesini engelliyor. Bunun bir sonucu olarak ABD’de makroihtiyati araçlar benimsemek, kapsamda neredeyse kesin bir biçimde kayda değer boşluklar bırakır. Yönetimdeki ilgili tüm regülatörlerin zamanlı bir biçimde makroihtiyati araçları başarılı şekilde uygulaması güç olur” dedi.

Dudley bu değerlendirmeleri, merkez bankalarının geniş çaplı finansal kriz risklerini nasıl azaltabileceği üzerine odaklanan iki günlük bir konferansta yaptı. Fed, 2008-09’daki küresel erimenin ABD’yi Büyük Buhran’dan bu yana en kötü resesyona itmesinin ardından potansiyel sistemik finansal tehditleri saptamaya yöneldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yemedimi04 Ekim 2015 00:58

    ne oldu yemedimi tek güç kendinizi zannediyordunuz ne oldu yamyamlıkla kölelikle zorbalıkla halkınızı refah içinde yaşattınız dünya abdden ibaret değil imparotorluğunuz bir yüzyıl daha sürmeyecek üreteceksin üreteceksin arge bilimde ilerleyeceksin şuan hala güçlüsünüz ama bu ilelebet gitmeyecek

  • AT HIRSIZI ATSIZ KOVBOYLAR03 Ekim 2015 22:25

    YADA ŞÖYLE YORUMLAYALIM.SON ZAMANLARIN DİZİSİ BAZ ALINDIĞINDA EŞKİYADAN DÜNYA YA HÜKÜMDAR OLMAZ

  • YALANLARIN ÜLKESİ03 Ekim 2015 22:01

    AY A GİTTİK BAYRAK DİKDİK AKABINDE MARSDAN ARSA SATAN VE ALAN AKIL VE MANTIKDAN BI HALT OLMAZ....

  • ER YADA GEÇ03 Ekim 2015 21:48

    625 YIL DÜNYADA HÜKÜM SÜRMÜŞ OSMANLI EKONOMİK VE SİYASİ ÇALINTI POLİTİKALARINA DAYALI DÜNYA DÜZENİ OLUŞTURDUNUZ AMA ÇALINTI BİLGİLERE DAYALI YAPILANDINIZ ANÇAK KENDİ ÜLKENİZ DIŞINDAKİ ÜLKELERİ KÖLELEŞTİRME POLİTİKALARINA DAYALI GİRİŞİMLERİNİZİN KURBANI OLDUNUZ.......ABD NIN SÜPER GÜÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER YANILIR.....NE ABD.NE İNGİLTERE NEDE FIRANSIZ ZEKASI DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ OLAMAZ