E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Euro'dan çıkış Yunanistan'ın kararı"---

"Euro'dan çıkış Yunanistan'ın kararı"

Euro'dan çıkış Yunanistan'ın kararı
16 Nisan 2015 - 23:16 borsagundem.com

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, eurodan çıkış kararının Yunanistan'ın olduğunu belirtti

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Euro Bölgesi'nde kalma konusunda kararı yalnızca Yunanistan'ın verebileceğini söyledi.

Atina'nın borç ödemelerinin gecikmesi halinde nasıl bir tavır takınacağına ilişkin konuşmayan Schaeuble, Yunanistan'da asgari ücretin ve devlet görevlilerinin oranının diğer Euro Bölgesi ülkelerinden fazla olduğuna da dikkat çekti.

Schaeuble bugün erken saatlerde ise, gelecek hafta Yunanistan için kurtarma fonlarının serbest bırakılması sağlayacak bir anlaşmaya varılması olasılığını tümüyle reddetmişti. Böylece krizdeki Yunanistan'ın Mayıs ayına kadar temerrüt riski yükselmiş oldu.

24 Nisan'da Euro Bölgesi Maliye Bakanları Letonya'nın başkenti Riga'daki toplantıda Yunanistan krizini de görüşecekler. Ancak Schaeuble, Euro Eölgesi'nin üst düzey politika yapıcıları arasında anlaşma umuduna darbe vuran ilk isim oldu. Schaeuble, "Hiç kimse bir çözüme varılmasını beklemiyor," dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)