E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiErdoğan’dan sert ekonomi çıkışı---

Erdoğan’dan sert ekonomi çıkışı

Erdoğan’dan sert ekonomi çıkışı
19 Nisan 2015 - 09:29 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilere Türk ekonomisini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ziyareti dönüşü uçakta  gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tayyip Erdoğan, ekonomiye dönük yorumlarını paylaşırken, “Şu anda inanın patinaj yapıyoruz. Belki bazıları farkında değil ama rakamlar bunu gösteriyor. Son 3 senedir ekonomik olarak bir patinajın içerisindeyiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 bin doları aştık ama orada bir patinaj başladı. Niye?” sorusuna ise, “Çünkü birileri adeta böyle gelip bileklerinize zinciri takıyor, orada sizi maalesef olduğunuz yerde patinaja mahkum ediyor. Adamcağız yatırım yapmak istiyor, yargı önünü kesiyor. Yatırımlar da öyle ufak tefek değil, 200, 250, 500 milyon dolarlardan söz ediliyor. Burada önlerine engel çıkmamış olsa adamlar “vurup” geçer. 1 milyar dolarlık bir yatırımın söz konusu olacağı Galataport için ihale 2 yıl önce yapıldı. Hâlâ iş başlayamadı. Neden? Çünkü itirazdan 2 yıl sonra Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi. Buna benzer birçok olay var” şeklinde yanıt verdi.

KÜRESEL SERMAYE YARGIDAN ŞİKAYETÇİ
Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen küresel sermayenin de yargıdan yakındığına işaret eden Erdoğan şunları söyledi:
“Küresel sermayenin doğrudan yatırımında bir kere yıllık 22 milyar doları yakaladık.  Ondan sonra bir daha bu rakamı yakalayamadık. Yıllık 10-12 milyar dolarlık doğrudan küresel sermaye yatırımında takıldık kaldık. Geçmişte yılda 1 milyar dolarlık doğrudan yatırımı zor buluyorduk. Ama o zaman da 232 milyar dolar milli geliri olan bir Türkiye vardı. Biz artık bu seviyeleri kabullenemeyiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında bankaları da eleştirdi. Erdoğan,  “Sistemde engel çıkaran unsurlar arasında faiz politikaları da var. Bunun içinde özellikle finans sektöründeki yaklaşım tarzları var. Bankalar krediler konusunda girişimcileri ciddi anlamda sıkıştırıyor. Şimdi bankalar bu tür adımları atarken onların karşısında dik durabilecek bir idari yapının olması lazım" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erman20 Nisan 2015 22:32

    12 yıldır bu ülkeyimkim yönetiyor acaba ?

  • Ozgurgg19 Nisan 2015 15:30

    İşiniz gücünüz avm inşaat. yapsana iki fabrika arge merkezi.Ama kolayı var. Bunlar geçici.

  • yiğit19 Nisan 2015 15:21

    her iktidara gelen kendini yandaşını zenginleştiriyor ne yatırımından bahsediyorsun.miras yedilik var taşa toprağa yandaşa yatırım var. ülke gırtlağa kadar borç içinde vatandaşta.. kendileri saltanat derdinde

  • fanriks19 Nisan 2015 14:11

    Bir fabrika kurmamış ülkeme daha yatırımdan bahsediyor, safsata ekonominin sonu geliyor

  • Kaçan Grup19 Nisan 2015 13:15

    Örnek olarak Galataport'u verebilmiş yani otel AVM vs.. , şuraya şöyle bir fabrika kurulacaktı engellendi diyememiş. Bu ülkede inşaattean başka bir alanda yatırım olmayacak mi?

  • Emekli19 Nisan 2015 12:53

    Hakım ve savcıları torba yasayla hepsini emekliye sevk edelim kahvede okeye 4 cu adam bulamıyoruz gelsinler okey oynuyalim ülkede seviye yükselir kişi başına gelir 100 dolar olur maaşlar en az 5000 dolar olur yaşasın zengin ülke olacagiz

  • vatandaş19 Nisan 2015 12:19

    devlet deniz yemeyen domuz.,çok ıyı gosterıp uyguladılar.,allah bunları bıldıgı gıbı yapsın

  • gelecek karanlık19 Nisan 2015 12:09

    Her yıl Milyarlarca Dolar borçlanıyoruz.Bu paralarla bol keseden Milyarlarca Dolar Suriyelilere Filistinlilere heryere harcanıyor.Bu parayı CumhurBaşkanı kendi çalışıp kazanmıyor.Halkın yani bizim borcumuz olarak kalıyor.Borç Arttıkca artıyor.Benim çocugumu borçlandırıp Yardım yapmayın.Kim ödeyecek bu paraları durunnnnn

  • erhan19 Nisan 2015 11:33

    değiştirin yargıyı,yeni kanunlar çıkarın,,kanun var ki,yargıçlar engelliyor.

  • Metin19 Nisan 2015 10:22

    Ülkenin Önünü açacak büyük projelerde yürütmeyi durdurma komedisinin derhal bitirilmesi lazım.Bu kamburdan kurtulmamız ve daha hızlı koşmamız lazım.Sayın Başkan doğru söylemiş.