E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEBRD Güney Doğu Avrupa için tahmin düşürdü---

EBRD Güney Doğu Avrupa için tahmin düşürdü

EBRD Güney Doğu Avrupa için tahmin düşürdü
18 Eylül 2014 - 11:58 borsagundem.com

​EBRD Güney Doğu Avrupa için 2014 büyüme beklentisini düşürdü

Avrupa Yeniden İnşaa ve Kalkınma Bankası EBRD, bölgede yaşanan sel felaketleri ve Bulgaristan'ın sıkıntılı durumdaki bankacılık sektörü nedeniyle Güney Doğu Avrupa bölgesinde bu yılki büyümeye ilişkin tahminini aşağı yönlü revize etti.  

En kesin revize Bosna Hersek ve Sırbistan için yapıldı. Her iki ülkede de Mayıs ayının sonlarında ciddi boyutlarda sel baskınları etkili olmuştu. Bu ülkelerdeki tarım ve enerji gibi hayati sektörler durumdan ciddi şekilde olumsuz etkilenmişti.

Bosna Hersek'te büyüme beklentisi bu yıl için yüzde 1.8'den yüzde 0.2'ye düşürüldü. Sırbistan'da ise yüzde 1 oranında büyüme beklenirken revize beklenti ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 0.5 daralma yaşayacağı yönünde oldu.

EBRD Bulgaristan için büyüme beklentisini ise yüzde 1.9'dan yüzde 1.5'e çekti.
Bu yılki beklentiler aşağı yönlü revize edilse de önümüzdeki yıla dair beklentiler yukarı yönlü revize edildi. Güney Avrupa için daha önce yüzde 2.4 seviyesinde olan 2015 büyüme
beklentisi bugün yapılan açıklama ile yüzde 2.6'ya yükseltildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)