E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası AB için büyüme tahmini---

Dünya Bankası AB için büyüme tahmini

Dünya Bankası AB için büyüme tahmini
28 Mayıs 2015 - 20:41 borsagundem.com

Dünya Bankası bugün yayımladığı AB Ekonomik Raporu'nda Avrupa genelinde beklenen büyüme rakamlarını açıkladı

Dünya Bankası, Avrupa genelindeki ekonomik büyümenin hızlanmaya devam ettiğini belirterek, büyümenin bu yıl yüzde 1,8 ve gelecek yıl yüzde 2 seviyesine ulaşmasının beklendiğini bildirdi. 

Dünya Bankası'nın bugün yayımladığı Avrupa Birliği (AB) Ekonomik Raporu'na göre, AB ülkeleri, 2015 ve 2016'da düşen petrol fiyatları ve sürdürülen parasal genişlemenin olumlu etkileriyle daha hızlı büyüyecek.  

Özellikle Almanya, Macaristan, İrlanda, Polonya ve İngiltere ekonomilerindeki hızlanmanın güçlü şekilde gerçekleştiğine işaret eden raporda, Orta ve Doğu Avrupa (EUCEE) ülkelerinin bu yıl yüzde 2,4'ün üzerinde büyüyerek, Avrupa ortalamasını geride bırakmaya devam edeceği kaydedildi.  

Dünya Bankası, Güney Avrupa ülkelerinin de Yunanistan'daki finansal gerilime rağmen, önemli finansal ve ekonomik yeniden yapılanmalar sayesinde tekrar büyümeye başladığını ifade ederken, buna karşın bazı risklerin dikkatle yönetilmesi gerektiğine işaret etti. 

Bu riskleri, finansal piyasalardaki dalgalanmaların ABD ve AB'deki farklı parasal politikalar nedeniyle artması, düşük enflasyon ve ılımlı büyümenin kamu finansmanı üzerinde baskı, yatırımlar için yeni kredi imkanının sınırlı olması ve Yunanistan ile Ukrayna'daki gelişmeler olarak sıralayan Dünya Bankası, büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat ve yatırımlara yönelik desteğin sürmesi gerektiğini vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)