E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDavutoğlu'ndan faiz zirvesi---

Davutoğlu'ndan faiz zirvesi

Davutoğlu'ndan faiz zirvesi
26 Kasım 2014 - 03:36 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu, “Faiz politikaları, büyüme ve enflasyonla mücadele” başlıklarında bir dizi toplantı yapacak

Önceki gün Bakanlar Kurulu’nda, Merkez Bankası’nın brifinginde, bakanlar arasında faiz oranlarına müdahale konusunda farklı görüşler ortaya atıldı.

Nuray Babacan'ın Hürriyet'teki haberine göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, tüm başlıkların değerlendirmesi için ekonomiyle ilgili bakan ve kurumların katılımıyla, “Enflasyonla büyüyerek mücadele” başlıklı seri toplantılar yapacağını söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlar Kurulu’ndaki sunumunda Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın sorularına yeterince yanıt veremediğini dile getirerek “Faizi aşağı çekmek zorundayız. Merkez Bankası öncü olup piyasayı yönlendirsin. Artık enflasyonla mücadelede tarz değiştireceğiz” dedi.

Faiz konusundaki bakış açısını her yerde söylediğini belirten Zeybekci şöyle konuştu: “AB, Japonya, Çin, ABD’nin tam tersini yapıyor. ‘Türkiye’ye bu nedenle daha fazla para gelecek doğru mu?’ diyorum. Cevap yok. Merkez Bankası’nın politikalarını fazlasıyla ürkek buluyorum. Fazla tedbir alınıyor.Türkiye gereksiz yere yüzde 2-3 faize katlanıyorsa, kayıp 15-20 milyar yıllık para demektir.”

Reel sektör yatırım yapmıyorsa, bir üretici, stok yapacak şekilde bir üretim yapmıyorsa, sorun olduğunu kaydeden Zeybekci faizin enflasyona maliyet olarak yansıması bulunduğunu ve maliyetleri yukarı çektiğini belirtti. Zeybekci ayrıca “Kısır bir döngüye girildi. Bu daireyi kırmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32326 Kasım 2014 08:59

    BEREKET PARADA DEĞİL.BUNUN GÖSTERGESİ DE FAİZLER HİÇ DEĞİL.YADA SERMAYE ARAÇLARI DEĞİL........SEN ÜRETİYOR VE ÜRETİMİ PARAYA ÇEVİREBİLİYORMUSUN........

  • KARTALY32326 Kasım 2014 08:56

    NEDEN ENFİLASYON BAZ ALINDIĞINDA.MERKEZ BANKASI FAİZLERİ AŞAĞI ÇEKMEK İÇİN YARDIMCI OLACAK.SEN ÜRETİYOR VE ÜRETİMİN KARŞILIĞI OLAN BEREKETİ PARA İLE SERMAYE AKIŞLARINI DESTEKLİYORMUSUN..YOKSA PARASAL POLİTİKALAR YAPIP SÖMÜRÜYORMUSUN.