E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇipras'tan flaş anlaşma açıklaması---

Çipras'tan flaş anlaşma açıklaması

Çipras'tan flaş anlaşma açıklaması
02 Temmuz 2015 - 21:49 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Çipras, "Referandumdan çıkan sonuca göre hemen bir anlaşma imzalayacaklarını" ifade etti

Çipras: Referandumdan çıkan sonuca göre hemen anlaşma imzalayacağız
  
Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras Yunan televizyonu ANT1’e verdiği mülakatta krize dair değerlendirmelerde bulundu.

Oylamanın hemen ertesinde Brüksel’e gideceğini belirten Çipras, “Referandumun hemen ardından çıkan sonuca göre bir anlaşma imzalayacağız” dedi.

Çipras, “Referandum’dan hayır çıkması Avrupa ile ilişkileri sonlandırmak anlamına gelmez” derken, “Yatırımcılar Grexit ihtimalinin sona erdiğini görmek istiyorlar. Bankaların kapalı olmasının “AB için bir utanç olması gerekir” sözlerini ekledi.

Başbakan, “Kemer sıkma yalnızca krizin daha fazla sürmesine yol açıyor. Kreditörlerin teklifi borcun sürdürülebilirliğine katkısı olamayacak” yorumunda bulundu.

AMB’nin bankalara sağlanan acil yardım fonu ELA’yı arttırmama yönündeki kararı hakkında “ekonomiye yük yarattığını” söyleyen Çipras, referandum kararı alınmasında “Merkel’in ve Hollande’ın en başından itibaren haberdar olduğunu” sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sen03 Temmuz 2015 01:03

    evet çıkarsa istifa etmeyecek miydin ? sırf başta kal diye halka zarf attın, sorumluluğu onun sırtına yıktın. tam bir uyanık ama işbilmez köylü kurnazı komunistsin