E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin hala yüzde 7 büyüyebilir---

Çin hala yüzde 7 büyüyebilir

Çin hala yüzde 7 büyüyebilir
29 Ağustos 2015 - 18:33 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası'nın eski danışmanı Li Daoiki, Çin'in halen yüzde 7 büyümeyi hedefleyeceğini ve hedeflemesi gerektiğini söyledi

Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) eski akademik danışmanı, Çin hisse senetlerinde son dönemde görülen sert düşüşün "sağlıklı" bir fiyat hareketi olduğunu ve ülke ekonomisinin, eğer hükümet hedeflenen reformlara ve teşvik çabalarına yönelik adımları atarsa, güçlü bir büyüme potansiyeli olduğunu söyledi.

Tsinghua Üniversitesi profesörü Li Daokui, Kansas City Fed'in Jackson Hole, Wyoming'de düzenlediği politika konferansında yaptığı konuşmada, "Yüzde 7 olan ekonomik büyüme hedefi, bence, halen politika yapıcıların hedefleyeceği ve hedeflemesi gereken bir seviye" dedi.

Li, Çinli yetkililerin, kredileri ve ekonomiyi desteklemek için, daha fazla faiz ve zorunlu karşılık faizi indirimi için potansiyelleri olduğunu söyledi. 

PBOC, geçen hafta, bir yıl vadeli borç verme faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 4.6'ya ve bankalara uyguladığı zorunlu karşılık faizi ise 50 baz puan düşürerek yüzde 18'e çekti. 

Li, 2010 ile 2012 yılları arasına merkez bankasının para politikası komitesi üyesiydi

Li ekonomi konusunda oldukça iyimser konuştu ve büyümede düşüş olmasını beklemediğini söyledi.

Li, "Bazıları, büyük ölçüde artan işgücü yetersizliğinden dolayı,  doğal büyüme oranının yüzde 6'nın altına ineceğini savunuyor," dedi ve "Ancak ben böyle düşünmüyorum. Zira bu görüşü savunanlar, işçilerin yetenek kazanacağını ve eğitime tabi olacağını ve buna bağlı olarak daha verimli çalışacaklarını hesaba katmıyorlar" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)