E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCevdet Yılmaz: Dinamikleri devreye almalıyız---

Cevdet Yılmaz: Dinamikleri devreye almalıyız

Cevdet Yılmaz: Dinamikleri devreye almalıyız
16 Eylül 2014 - 14:02 borsagundem.com

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma için yerel aktörleri harekete geçirmenin gerektiğini söyledi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma ajanslarını kurarken merkezi idare kadar özel kesimin de işin içinde olmasını istediklerini ve yapıyı buna göre kurduklarını söyledi. Yerel aktörlerin önemine de dikkat çeken Yılmaz, "Çünkü katılım dediğimiz bir hadise var yerel 
düzeyde yerel aktörleri biz harekete geçiremediğimiz sürece hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Yerel dinamikleri harekete geçirmediğimiz sürece hedefimiz ulaşmamız mümkün değil." dedi. 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte 81 ilin oda ve borsa başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kulelerde yapılan Kalkınma Ajansları Toplantısı’na katılan Yılmaz, bu ajansları kurarken içinde merkezi idarenin de olmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi: 
"Özel kesimin de mutlaka burada güçlü bir şekilde yer alması gerekir dedik ve yönetim kurullarını bu zihniyetle şekillendirdik. Bakın orada merkezi iradenin temsilcileri olan valiler var, belediye başkanları ve il genel meclisi başkanlarımız var, yerel yönetimin temsilcileri diğer taraftan sanayi ve ticaret odalarımız var. Özel sektörün oradaki temsilcileri, dolayısıyla yönetim kurulunu bu zihniyetle şekillendirdik. Ayrıca bir kalkınma kurulu oluşturduk burada da yerel düzeydeki tüm aktörleri aşağı yukarı kapsamaya çalıştık. Üniversiteler sivil toplum kuruluşları kalkınma ile doğrudan ilgili kamu kuruluşları bunlarda kalkınma kurulları vasıtası ile sistemle bağlantılı hale getirdik. Çünkü katılım dediğimiz bir hadise var yerel düzeyde yerel aktörleri biz harekete geçiremediğimiz sürece hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Yerel dinamikleri harekete geçirmediğimiz sürece hedefimiz ulaşmamız mümkün değil."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)