E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Bosna Hersek ile Türkiye arasında işbirliği---

​Bosna Hersek ile Türkiye arasında işbirliği

​Bosna Hersek ile Türkiye arasında işbirliği
28 Ağustos 2014 - 20:04 borsagundem.com

Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile Saraybosna Bölgesel Kalkınma Ajansı arasında işbirliği protokolü imzalandı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile Saraybosna Bölgesel Kalkınma Ajansı (SERDA) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bosna Hersek İle İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfında (BİGMEV) düzenlenen imza törenine, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, SERDA Müdürü Şefkiya Okeriç, Saraybosna Büyükelçiliği, BİGMEV ve GMKA yetkilileri katıldı.

İşbirliği protokolünü, Çanakkale Valisi Çınar ile SERDA Müdürü Okeriç imzaladı.

Vali Çınar, GMKA'nın Balıkesir ve Çanakkale bölgelerinde faaliyet gösteren bir kalkınma ajansı olduğunu belirterek, ''SERDA ve GMKA, farklı alanlarda önemli tecrübelere sahip. Bu tecrübeleri en iyi şekilde değerlendirip bölgelerimizde en iyi şekilde uygulayacağız'' diye konuştu.

İşbirliği kapsamında hayata geçirilecek projeler sayesinde yeni istihdam olanakları yaratılacağına işaret eden Çınar, ''Olumlu sonuçlar alacağımıza eminim'' dedi.

Büyükelçi Erginay da Saraybosna Büyükelçiliği olarak bu ve benzeri projelere destek olmayı sürdüreceklerini belirterek, dün de Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Hersek Bölgesel Kalkınma Ajansı (REDAH) arasında işbirliği protokolü imzalandığını ve atılan bu adımların iki ülke arasındaki işbirliği zincirinin birer halkası olduğunu ifade etti.

SERDA Müdürü Okeriç ise protokolün söz konusu iki bölge arasındaki işadamlarının doğrudan bağlantı içinde olmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)