E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa ve İngiltere arasında yine gerginlik çıktı---

Avrupa ve İngiltere arasında yine gerginlik çıktı

Avrupa ve İngiltere arasında yine gerginlik çıktı
25 Ekim 2014 - 12:57 borsagundem.com

Avrupa Birliği'nin İngiltere'den bütçeye ek yardım olarak 2.1 milyar euro istemesi ilişkileri yeniden gerdi

Britanya'nın Avrupa Birliği (AB) bütçe tartışmalarına katılarak kendilerinden talep edilen 2.1 milyar euroluk yardıma tepki göstermesi, ülkedeki AB karşıtlarına yeni bir cephe açma fırsatı verdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB'nin talep ettiği net rakamı ödeme tarihine bir ay kala dün öğrenmesinin ardından basın toplantısında çok sert çıktı. 

Cameron'ın AB ile arasının yeniden açılması ülkedeki AB karşıtları için bulunmaz bir fırsata dönüştü. AB karşıtlığı ile bilinen ve son dönemde desteğini artıran Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) önderliğindeki blok son gelişmeleri ellerini ovuşturarak izliyor olmalılar. Zira hem Cameron'ın tökezlemesini de hem de ülkeyi AB'den çıkarmak öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Cameron dün yaptığı konuşmada "Bir ay kala böyle bir fatura ile karşılaşmak Britanya'nın AB üyeliği için yardımcı oluyor mu? Hayır kesinlikle olmuyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ingiltere kazanmasın da biz mi kazanalım26 Ekim 2014 10:12

    ingiltere'nin ilk sıradaki gelir kaynağı; dil öğrenmeye giden her yaş grubundan ve dünyanın dört bir yanından giden öğrenciler. ek gelir kazanmak isteyen hemen bir okul arıyor, kaç tana öğrenci ağırlayabileceğini söylüyor, bir oda veriyor ve ev taksitlerini öyle ödeyebiliyor. hergün bu öğrenciler ingilterenin değişik yerleri görmek için geziyor ve para harcıyor.