E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya Maliye Bakanı yatırım çağrısında bulundu---

Almanya Maliye Bakanı yatırım çağrısında bulundu

Almanya Maliye Bakanı yatırım çağrısında bulundu
20 Ekim 2014 - 09:34 borsagundem.com

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, 2015 yılında yatırımların artmasını istedi

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble Welt Am Sontag gazetesinde yer alan açıklamalarında hükümetin 2015 yılında yeni borç yaratmama taahhüdünü bozmayacak şekilde yatırımların artırılmasını istedi.
Alman hükümeti tarafından yapılan açıklamada 2014 ve 2015 için ekonomik büyüme beklentileri aşağı çekilmişti. Aynı zamanda yatırımcılar ve ekonomistler arasında Avrupa'nın resesyona dönebileceği beklentileri de artıyor ve bu durumda Alman  hükümetinin harcamaları artırma çağrılarını güçlebndiriyor.
Bu ortamda açıklama yapan Alman Maliye Bakanı "Daha fazla yatırım yapmak ve rekabet gücümüzü artırmak zorundayız. Bununla yakın zamanda ve düzgün bir şekilde başa çıkmamız gerekiyor." dedi. 
Schaeuble yatırım olasılıkları arasında teknoloji, enerji ve alt yapı yatırımlarına dikkat çekti. Adı geçen gazetenin haberinde bu konunun Maliye Bakanı ve Ekonomi bakanı Sigmar Gabriel'in bugün yapacağı toplantıda ele alınmasının beklendiği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)