E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya ekonomisi güç kaybediyor---

Almanya ekonomisi güç kaybediyor

Almanya ekonomisi güç kaybediyor
21 Mayıs 2015 - 11:27 borsagundem.com

Almanya ekonomisi, imalat sanayi ve hizmet sektörlerinin zayıflaması ile ivme kaybetti

Almanya ekonomisi, imalat sanayi göstergesinin ekonomist beklentilerinin üzerinde bir düşüş göstermesi ile bu ay da duraksama gösterdi. İmalat sanayi göstergesi bu yılın en düşük seviyesine indi.

Markit Economics’in hizmet sektörü ve imalat sanayi için hazırladığı bileşik endeks Nisan ayındaki 54.1 seviyesinden 52.8’e geriledi. Söz konusu seviye 50’nin üzerinde olması ile birlikte genişlemeye işaret ediyor. Ancak endeks üst üste ikinci kez düşüş kaydetmiş durumda. Bloomberg anketine katılan ekonomistler endeksin 53.8 seviyesinde geleceği tahmininde bulunuyordu.

Almanya’nın ekonomik büyümesi ilk çeyrek dönemde yüzde 0.3 seviyesine yavaşladı. Ekonomideki gerilemede ticaretteki düşüş etkili oldu.

Markit’in raporuna göre imalat sanayinin ihracat siparişleri bu ay yalnızca  “düşük” bir artış gösterdi. Öte yandan petrol fiyatlarındaki toparlanma ve zayıflayan euro ile girdi fiyatları 2 buçuk yılın en büyük yükselişini kaydetti.

Markit’in imalat sanayi endeksi bu ay 51.4 ile 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Endeks Nisan ayında 52.1 seviyesindeydi. Hizmet sektörü göstergesi 54’ten 52.9’a indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)