E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de TÜFE düşüşe geçti---

ABD'de TÜFE düşüşe geçti

ABD'de TÜFE düşüşe geçti
17 Eylül 2014 - 16:33 borsagundem.com

ABD'de tüketici fiyatları Ağustos'ta beklenmedik şekilde gerileyerek, enflasyonun hala Fed'in hedefinin aşağısında seyrettiğini gösterdi

ABD'de tüketici fiyatları Ağustos'ta beklenmedik şekilde geriledi. Fiyatlar bir yıldan uzun bir süre sonra ilk defa düşerken, bugünkü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde enflasyonun hala Fed'in hedefinin aşağısında seyrettiğini gösterdi. 

Tüketici fiyat endeksi yüzde 0.2 gerilerken, Nisan 2013'ten bu yana ilk defa geriledi. Bloomberg anketine katılan 83 ekonomistin beklentisi değişiklik olmayacağı yönündeydi. Daha fazla oynaklık gösteren gıda ve akaryakıt hariç çekirdek enflasyon ise değişiklik göstermeyerek son dört yılda ilk defa yükselmedi. 

Enerji fiyatları ve sessiz küresel büyüme enflasyonda durgunluğa sebep oluyor. Fiyat artışlarındaki bu gerileme bugün sona erecek olan iki günlük Fed toplantısında politika yapıcılara rekor düşük faiz oranlarını sürdürme imkanı tanıyor. 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 0.3 düşüş ile yüzde 0.1 artış aralığında değişiklik gösterdi. 

Cari açık daraldı

ABD'de bugün açıklanan bir başka veriye göre ise cari işlemler açığı ikinci çeyrekte beklenmedik şekilde azaldı. Cari açık yüzde 3.5 daralarak 98.5 milyar dolara inerken, bir önceki dönem rakamları 102.1 milyar dolara olarak revize edildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı cari açığın 113.4 milyar dolara genişleyeceği yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)