E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi yavaşlayacak---

ABD ekonomisi yavaşlayacak

ABD ekonomisi yavaşlayacak
05 Mayıs 2015 - 07:45 borsagundem.com

Moody's'e göre ABD ekonomisinde büyüme uzun vadede yavaşlayacak

Moody's Investors Services, ABD ekonomisinde bu yıl ve gelecek yıl büyümenin istisnai olacağını, GSYH büyüme oranının uzun vadede finansal kriz öncesindeki ortalamadan daha düşük olacağını öngördü.
Moody's yayınladığı raporda, yavaş büyümenin ABD'nin durağan görünüm ile Aaa olan kredi notunu destekleyeceğini belirtirken, düşük büyümenin kredi notunu ekonomik şoklara ve mali politika değişikliklerine karşı daha kırılgan hale getireceğini de vurguladı. 
Moody's Başkan Yardımcısı Steven Hess tarafından hazırlanan raporda, yavaş büyüme nedeniyle ABD'nin borç değerlerinin kötüleşeceğive bu durumun gelecek birkaç yılda ülkenin kredi profiminin cari kredinotu ile uyumsuz hale gelmesine yol açabileceği de ifade edildi.
Moody's, ABD ekonomisinde 2015 ve 2016 yıllarında ise büyümenin yüzde 2,1 olan son 4 yıl ortalamasının üzerinde yüzde 2,8 olacağını tahmin ediyor.
Gelecek 15 yılı ifade eden uzun vadeli büyümeye ilişkin 3 senaryo ortaya koyan Moody's, temel senaryosunda ortalama bülüme oranını yüzde 2,3 olarak belirledi. ABD ekonomisi 1992-2007 döneminde yıllık ortalama yüzde 3.7 büyümüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)