E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi fren yaptı---

ABD ekonomisi fren yaptı

ABD ekonomisi fren yaptı
26 Ağustos 2014 - 07:54 borsagundem.com

ABD'de açıklanan veriler ülke ekonomisinin yavaşladığına işaret ediyor

ABD’de açıklanan veriler ülke ekonomisinde yavaşlamaya işaret etti. Yeni konut satışları Temmuz'da yüzde 2,4 düşerek 412 bin seviyesinde gerçekleşti. 430 binlik beklentilerin altında kalan satışlar Mart'tan bu yana en düşük seviyeye indi. Bu rakamlarla, son 12 ayda ortalama 428 bin adet yeni konut satılırken, geçen yılın aynı döneminde yeni konut satışlarının aylık ortalaması 436 bin seviyesindeydi. Uzmanlar, yeni ev satışlarının son dönemde aşağı yönlü bir eğilim göstermesini, ev fiyatlarının artmasına ve reel gelirlerdeki düşüşe bağlıyor. Öte yandan Dallas Fed İmalat Endeksi Ağustos'ta 7,1 ile Mart ayından bu yana dip seviyeye indi. Endeks, Temmuz'da 12,7 olarak açıklanmıştı.

PARA POLİTİKASINA GÜVEN AZALDI

ABD'li Ulusal İş Ekonomisi Derneği'nin yarıyıl anketine katılan ekonomistler arasında ise ülkede uygulanan para politikasına olan güvenin azaldığı gözlemlendi. Yapılan açıklamaya göre, ankete katılan 257 ekonomistin yüzde 53'ü para politikasının rayında ilerlediğine inanıyor. Bu oran Şubat 2014'te yayımlanan ankette yüzde 57 olarak gerçekleşmişti. Diğer yandan ekonomistlerin yüzde 39'u halihazırda uygulanan politikaların fazla genişlemeci olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)