E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAB ile alabalık pazarlığı---

AB ile alabalık pazarlığı

AB ile alabalık pazarlığı
25 Ekim 2014 - 02:53 borsagundem.com

Bakan Mehdi Eker, AB'nin alabalıkta yüzde 9 antidamping vergisi uygulama kararı hakkında açıklama yaptı.

Avrupa Birliği’nin (AB) alabalıkta yüzde 9 antidamping vergisi uygulaması görüşmelerine ile ilgili Tarım Bakanı Mehdi Eker açıklama yaptı.

Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda hesap, kitap yaptıklarını söyleyen Eker, “O çıkarları koruyacak şekilde sonuç elde etmek için azami gayret sarf ediyoruz. Türkiye’nin AB’ye yaklaşık 20 bin tonluk ihracatı var” dedi. Letonya’ya yaptığı resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Eker, alabalık üzerindeki antidamping vergisinin yürürlüğe konulmaması için AB ile görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi. Danimarka’nın başvurusu üzerine konunun AB’nin değerlendirdiğini kaydeden Eker, “Onunla ilgili değerlendirme yapılıyor. Kasım ortalarına kadar süresi var. Eğer o zamana kadar karar kesinleşirse uygulamaya girer ama bir kaç alternatif var. Biz o alternatifi Türkiye’nin lehine olabilecek şekilde değerlendiriyoruz” diye konuştu. Şu anda kararın uygulamaya girmediğine dikkati çeken Eker, “Ama şu paniğe kapılacak bir durum yok” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)