İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

USDTRY, ruble yükselişi durdu mu?

16 Aralık 2014, 11:32 - -

Dün forex piyasalarında işlem yapanlar umarım doğru yönde kalmışlardır. Neredeyse bütün EMFX paraları dolara karşı son 1 yılın en düşük seviyelerine geriledi. RUBLE’deki düşüş %15lere ulaşacak korkusu ile (1 gün) Rus Merkez Bankası kısa vadeli faizleri %17 yaptı. USDTRY dün yaptığımız analiz başlığı yeni zirve görür müyüz idi, 2,40 ile gördük. Sabah işlemlerinde dün akşam görülen zirve bugün tekrar kısa bir süreliğine ziyaret edildi, şu anda zirveden 500 tik aşağıda işlem görüyor:

Dün geceden itibaren ne oldu? En önemli gelişme SP500 vadeli kontratlarında alım başlaması olduğunu düşünüyoruz.. USDTRY’de kısa vadede zirve görüldüğüne göre kısa pozisyon açmak için uygun yerlerde miyiz?  TL yeniden değerlenecek mi? 
2,35 son yükselişin (2,19-2,40) %23,6 geri alım seviyesi. Bu seviyenin altında kapanış gerçekleşebilirse 2,32 civarı hedef olabilir. Stoplar yakın olmalı, trendler çok hızlandı. Normalde 1-2 ay sürecek hareketler 1-2 güne sığar hale geldi. USDTRY’de yükseliş trendi kanaatimizce devam ediyor ama dün iyice aşırılığa gittikten sonra bir miktar düzeltme olması gerekir diye düşünüyoruz.  Öte yandan 2,4-2,34 düzeltmesi yeterli ise bugün yeni zirve deneyebiliriz. USDTRY aşağıdaki kanal desteğine gerilerse büyük bir alım fırsatı olabilir. 
USDRUB sabah iyi açmasına rağmen tekrar 65lere geldi, bu da baskının dozunu artırıyor.  USDRUB 5 dakikalık grafik stresin boyutunu gösteriyor. Sabah faiz artırımının RUBLE’ye dopingi kısa sürdü:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)