Ana SayfaHisse Öneri ListesiYükselişe destek verecek 7 banka hissesi ---

Yükselişe destek verecek 7 banka hissesi

1 / 8
Yükselişe destek verecek 7 banka hissesi
27 Ekim 2014 - 15:34 www.borsagundem.com

Geçen hafta Borsa İstanbul'da yükseliş eğiliminde bir hareket yaşandı. Bunun nedeni ise analistlere göre, bir süredir gerileyen petrol fiyatlarının Türkiye ekonomisini olumlu etkileyeceği beklentisi. Hem petrol fiyatlarının hem de dolardaki gevşemenin Borsa İstanbul'u desteklediğini ifade eden analistler, kısa vadede olumlu bir hava estiği konusunda hemfikir. Öte yandan dolardaki gevşemeyi sağlayan ana unsurun ise ABD ekonomisindeki aşağı yönlü riskleri işaret eden FED açıklamaları olduğu belirtiliyor.

İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre son gelişmeler ışığında orta ve uzun vadede aşağı yönlü riskler olsa da BİST-100 Endeksi’nde 79 bin 500 bandına doğru bir yükseliş görülebileceğini ifade eden analistler, 80 bin bandı aşılmadığı sürece ise aşağı gitme riski bulunduğunu hatırlatıyor. Borsada 80 bin seviyelerine doğru olası bir yükselişten ise tüketici ve KOBİ kredilerine ağırlık veren, TL ağırlıklı bilanço yapısına sahip banka hisselerinin olumlu etkileneceği düşünülüyor. Analistler özellikle bankacılık hisselerine gelen alımların endeksin yukarı hare­ketini kolaylaştıracağını da ifade ediyor. Kısacası kısa vadede borsada yukarı yönlü bir hareketin taşıyıcısı ön­celikle banka hisseleri olacak.

‘’Yükselişin seyrinde FED belirleyici olacak’’

Analistler, dolar karşısında değer kazanan TL'nin, endeksteki yükselişleri de desteklediğini söyleyerek Borsa İstanbul'un ilerleyişinde kısa vadeli sağlam bir temel oluşturduğunu düşünüyor. Öte yandan endeks 80 bin puana doğru giderken aynı aşamada hisselerde artan yabancı takas oranı ve^ işlem hacminin de trendi onayladığına dikkat çekiliyor. Ancak iki yıllık tahvilin bileşik faizinin bir türlü 8.50'nin altına gelmemesi ve FED'in komite üyelerinin şahin söylemlerini tekrar başlatmalarının sıkıntı yaratabileceği de ifade ediliyor. Analistlere göre, bu havanın güçlenmesi halinde endeksteki yükseliş eğilimi de son bulabilir.

Teknik açıdan ise endeks 77 bin 500 seviyesi üzerinde kaldığı sürece borsada yükselişin mümkün olduğu ancak FED'in faiz artırımı konusundaki tavrının belirleyici olacağı ifade ediliyor. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın ilerleyen dönemde tahvil alımlarıyla ilgili beklentilerinin ve TCMB'nin hem döviz kuru, hem de enflasyon göstergeleri çerçevesindeki politika duruşunun da endeks üzerinde etkili olacağı belirtiliyor. Bütün bu nedenlere bağlı olarak analistler, borsaya hala temkinli yaklaşılması gereken bir yükseliş olduğu konusunda hemfikir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)