Ana SayfaHisse Öneri Listesi​Yeni hükümeti bekleyen 9 hisse---

​Yeni hükümeti bekleyen 9 hisse

1 / 12
​Yeni hükümeti bekleyen 9 hisse
15 Haziran 2015 - 10:20 www.borsagundem.com

Yeni hükümetin kurulmasına yönelik çalışmaların netleşmesiyle BlST'te sert bir yükseliş bekleyen analistler, bunun banka ve gayrimenkul sektör hisseleri önderliğinde olacağını düşünüyor. Bu süreçte yatırımcılara ise orta-uzun vadeli olmak koşuluyla 9 hisse öneriliyor.
Geçen hafta gerçekleşen genel seçimlerin ardından ortaya çıkan tablonun tek başına hükümet seçeneğini ortadan kaldırması piyasada önce düşüşe neden oldu. Ancak bunun ardından, olası hükümet senaryolarının konuşulmaya başlamasıyla Borsa İstanbul (BIST) toparlanarak yükselmeye başladı. Böyle dönemlerde yatırımcılara panik satışlar yapmamalarını öneren analistler, yeni pozisyonların açılması için özellikle vadenin iyi belirlenmesi gerektiğini belirtiyor. Siyasi belirsizliklerin artması ve yeni hükümetin ku¬rulmasına yönelik açıklamaların piyasalarda sert volatil (oynaklık) hareketler yaratabileceği uyarısında bulunan analistler, küçük yatırımcıların kısa vadede "trade" diye tabir edilen al-sat işlemlerinden uzak durmalarım öneriyor.
Yeni kurulacak hükümete yönelik haber akışı sürecinde hisse senedi fiyatlarında sert gerilemeler de olabileceğini ifade eden analistlere göre, bu durum borsada fiyatların ucuzlamasına neden olacak. Analistler, bu gerçekleşirse, yatırımcılara orta ve uzun vadeli projeksiyonlarda kademeli alım yaparak maliyet düşürmelerini öneriyor. Öte yandan belirsizliğin ortadan kalkması ile borsada sert yükseliş hareketlerinin yaşanacağını tahmin eden analistler, BIST-100’ün kar potansiyelinin bu durumda oldukça yüksek olacağını düşünüyor. 
Bu gerçekleşirse borsada kısa vadeli pozisyon yerine daha uzun vadeyi öneren Meksa FX Araştırma Uzmanı Eren Can Ümüt, "Belirsizliğin yoğun olduğu dönemlerde hisse senetlerinde sert düşüşlerin görülmesi, uzun vadede kar potansiyelini artıracak bir unsurdur" diyor. Ancak yatırımcıların ellerindeki paranın tümünü hisse senetlerine yatırmaması gerektiğini de hatırlatıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)