E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiÜlker'in teklifi büyüme stratejisini destekler---

Ülker'in teklifi büyüme stratejisini destekler

Ülker'in teklifi büyüme stratejisini destekler
24 Eylül 2014 - 10:01 borsagundem.com

''Ülker, United Biscuits için teklif veren şirketler arasında bulunuyor''

Ülker'in United Biscuits'e verdiği teklifi değerlendiren İş Yatırım, hisse için hedef fiyat ve getiri potansiyeline de yer verdi. Değerlendirmede şu açıklamalar yapıldı:

''Ülker Bisküvi
Kapanış (TL) : 15.2
Hedef Fiyat (TL) : 18.6
Piyasa Deg.(TL) : 5198 - 3A
Ort. İşl.Hac. (TL):5.48 
Öneri :AL
Get.Pot.%: 22.37 

Ülker United Biscuits için teklif veren şirketler arasında bulunuyor.
Wall Street Journal’ın haberine göre, Ulker İngiliz bisküvi şirketi United Biscuits için 3.3 milyar dolara varan teklif veren şirketler arasında bulunuyor. Diğer teklif veren şirketler ise Amerikalı Kellogg ve Ontario Teacher’s Pension Plan olarak haberde yer aldı. Ülker yönetimi, satın alma ile ilgilendiklerini belirtirken, konuyla ilgili detay paylaşmadı.

United Biscuits 2010 yılından beri satışta ve daha önce de Ülker’in satın alma ile ilgilendiği ile ilgili haberler basında yer almıştı. Fakat bugüne kadar somut bir gelişme olmamıştı. United Biscuits 1,8 milyar TL ciro, 336 milyon dolar FAVÖK kaydederken, 873 milyon dolar borcu bulunuyor. Benzer şirketleri 13x ortalama FD/FAVÖK çarpanı göz önüne alındığında, yaklaşık 3.5 milyar dolarlık bir değer United Biscuits’e karşılık geliyor. United Biscuits, İngiltere, Suudi Arabistan, Afrika, Orta doğu, Hindistan ve Çin’de faaliyet gösteriyor. Şirket geçtiğimiz yıl cirosunu %4 artırırken, bunun çok büyük bir bölümü gelişmiş pazarlardan kaydedildi. Şirketin üç yıl içerisinde gelişmekte olan pazarların ciro içerisindeki payını %30’a çıkarma hedefi bulunuyor. Henüz çok erken olsa da, satın alma Ülker’in büyüme stratejisini destekleyebilir. Satın alma değerinin büyüklüğü düşünülürse Ülker, ana ortağı Yıldız Holding ve grup şirketi Gözde Girişim ile birlikte teklif vermeyi de değerlendirebilir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 109,30
En Yüksek: 110,50
En Düşük: 107,80
Değişim -0,18 %
FK: 11,06
PD / DD: 2,08
İşlem Hacmi 454.208.917
Toplam Adet: 4.158.728
Ağırlıklı Ort.: 109,28
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)