Ana SayfaHisse Öneri Listesi​Toparlanma dönemi hisseleri---

​Toparlanma dönemi hisseleri

1 / 9
​Toparlanma dönemi hisseleri
17 Ağustos 2015 - 11:43 www.borsagundem.com

Erken seçim ihtimalinin güçlenmesi ile düşen borsa, analistlere göre önümüzdeki üç aylık sürede toparlanabilir. Endeksteki düşüşten yararlanmak isteyenlere ise banka, otomotiv, petrokimya, çimento, dayanıklı tüketim ve perakende sektörlerinden seçilen 10 hisse senedi öneriliyor...
Geçen hafta gerçekleşen koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması Borsa İstanbul'da düşüş trendine neden oldu. Borsadaki toparlanma sürecinin yaklaşık üç ayı bulabileceğini ifade eden analistlere göre, olası bir yükseliş durumunda özellikle bankacılık sektörü önderliğinde otomotiv, petrokimya, çimento, da yanıktı tüketim ve perakende ile savunma sanayi sektör hisseleri ön plana çıkacak. Düşüşlerden yararlanarak hisse senedi portföyü oluşturmak isteyenlere analistler, bu sektörler içinden seçim yapmalarını öneriyor. Bu hisseler içinde de öncelikle maliyetlerine-fiyatlarına bakılması gerektiği belirtiliyor.
Öte yandan, bu sürece hissede yakalanmış olan yatırımcıların risk algılarına ve yatırım pozisyonlarına göre bazı önlemler almaları gerektiği de ifade ediliyor. Analistlerin önerisi, söz konusu durumda yatırımcıların kesinlikle bir yatırım uzmanından destek almaları yönünde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)