Ana SayfaHisse Öneri ListesiSon çeyrekte öne çıkabilecek 26 hisse---

Son çeyrekte öne çıkabilecek 26 hisse

1 / 7
Son çeyrekte öne çıkabilecek 26 hisse
18 Eylül 2014 - 12:37 www.borsagundem.com

İlkbahar ve yaz aylarını seçimler ve beklentilerle geçiren Borsa İstanbul’un (BIST) yılın son çeyreğinde daha çok yurt dışı gelişmelere odaklanması bekleniyor. İçeride takip edilen veriler ise faiz, enflasyon ve tabii ki dolar olmaya devam ediyor. Piyasanın yönünün şimdilik belirsiz olduğunu ifade eden analistler, bütün risklere rağmen yılın son çeyreğinde BIST’in geleneksel yukarı yönlü bir atak yapabileceğini düşünüyor. Yukarıda orta vadede 84 bin, aşağıda ise 76 bin 500’ler kritik seviyeler olarak ifade ediliyor. Bu dalgalı ve belirsiz dönemde ise orta-uzun vadeli düşünen yatırımcılar için sağlam, likit ve yabancı payı yüksek olan hisselerden seçimler yapmaları öneriliyor.
Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) parasal genişleme programında izleyeceği stratejinin, tüm piyasalar gibi BIST’i de önemli ölçüde etkileyeceği konusunda hemfikir olan analistler, yabancıların Borsa İstanbul’daki payının yüzde 60’ın üzerinde olduğuna dikkat çekiyor. Kısacası önümüzdeki dönemde de yabancıların alım satım yaptığı hisseler endeksin yönündeki belirleyici unsurlardan biri olma-ya devam edecek.
BIST’in olası yukarı ataklarından ya-bancıların tercih ettiği likit ve güçlü hisselerin daha fazla yararlanacağını düşünen analistler, yerli yatırımcılara da orta-uzun vadeli olmak koşuluyla bunlar arasından seçim yapmalarını öneriyor. Söz konusu hisseleri merak edenler için bu hafta borsada işlem hacmi ve yabancı payı yüksek olan 26 hisseyi belirledik. Söz konusu hisselerden ilk beşinin günlük işlem hacminin 170 milyon TL’nin üzerinde olduğunu belirtelim.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TEKRAR19 Eylül 2014 00:32

    fed oyun oynuyor bizde izliyoruz tahvil alımı dediler dolar 2,20 oldu faiz arttırımın dediler dolar 2,50 olur endex ise 83 bin ile 60 bin dip seviyelerinde gezinir benim tercihim thy ve Akbank y.t.d yabancıda borsadan çıkmazzzzzz

  • hisse piyasaları para varsa yükselir.18 Eylül 2014 13:07

    en mantıklı düşünce ,abd faiz arttırımına yaklaştıkça abd fonları tüm dünya borsalarından çekilecektir.bu da genelde dünya borsalarında yıl sonuna ve yeni yıl başlarına dek satış demek olacağından artık parayı koruma zamanı gelmiş demektir.