E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiSoda Sanayi araştırma kapsamına alındı---

Soda Sanayi araştırma kapsamına alındı

Soda Sanayi araştırma kapsamına alındı
14 Ocak 2015 - 09:27 borsagundem.com

Ak Yatırım tarafından hazırlanan Soda Sanayi hisse raporunda hedef ve tavsiye değerlendirmesi yapıldı

Ak Yatırım konu ile ilgili raporunda, Soda Sanayi hissesini 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi ve 5,70 TL  hedef fiyat ile araştırma kapsamına aldıklarını bildirdi.
    
Raporda şu değerlendirme yapıldı:

'’Yüksek nakit - temettü mü yatırım mı?
   
Soda Sanayi hissesini "Endeksin Üzerinde Getiri" performans notuyla araştırma kapsamımıza alıyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız 5,70 TL seviyesinde bulunuyor (%24 yukarı potansiyel). Soda
2014 yılında BIST100 Getiri Endeksinin %45 üzerinde getiri sağladı. Bu performans temelde şirketin güçlü finansal sonuçlarından kaynaklandı. Soda Sanayi'nin 2012 yılında dip seviyelere göre nakit faaliyet kâr marjı (VAFÖK) ciddi bir iyileşme gösterirken, şirket Şişe Cam
Grubu'nun en çok serbest nakit yaratan ve en yüksek öz sermaye kârlılığına sahip şirketi olarak (2013-2014T düzeltilmiş ort. %18,6) göze çarpmaktadır.
   
Soda Sanayi'nin 2015 gündeminde iki önemli başlık öne çıkıyor: %26'ya kadar hisse satışı planı ve eldeki yüksek miktardaki nakdin nasıl değerlendirileceği. Grup şirketleri Trakya Cam ve Anadolu Cam'ın planladıkları hisse satışı ilk aşamada Soda hissesi üzerinde bir miktar baskı yaratabilir fakat arz sonrası artacak likiditenin hisse üzerinde olumlu etki yaratmasını bekliyoruz - düşük işlem hacmi Soda Sanayi'nin daha geniş yatırımcı kitlelerine ulaşamamasındaki etkenlerden olmuştur. Şirket yönetiminin eldeki nakit için önceliği inorganik genişlemeye vererek ileriye dönük büyüme rakamlarını destekleyecek bir satın alma arayışı içinde olmasını veya cömert bir temettü dağıtımını düşünülebileceğini öngörüyoruz (2014T net kârında %6 temettü verimi sağlayabilecek yeterli yer olduğunu öngörüyoruz).
   
Global arz-talep dengesi iyileşiyor. Son iki senede 4 büyük soda külü fabrikası kapatıldı - bunların iki tanesi Avrupa'daki toplam kapasitenin %8'ini oluşturmaktaydı. Ciner Grubu'nun yapmayı planladığı doğal soda külü yatırımının ileri tarihe ertelendiği yönündeki haberlere dayanarak piyasadaki olumlu trendin birkaç yıl devam edeceğini düşünüyoruz.
  
Tahminler. 2015 için %6 ciro büyümesi ile birlikte VAFÖK marjında 1,4 puan daralma bekliyoruz. Satış hacimlerinin dolu kapasite nedeniyle yatay seyredecek olması ve zayıf Euro ciro artışındaki büyümeyi baskı altında tutuyor. Bununla birlikte birim fiyatlardaki yabancı para bazında %3'lük artış tahminimiz ciroyu destekleyici bir faktör olmaktadır. VAFÖK marjındaki daralma tahminimiz ise enerji maliyetlerindeki artışa dayanmaktadır ancak doğalgaz fiyatlarının 2015'de artırılmayabileceği ihtimali Soda için yukarı yönde ilave potansiyel teşkil etmektedir. Uzun vadede 2015-2018 dönemi için ciroda %8, VAFÖK'te %10 ortalama bileşik büyüme tahmin ediyoruz.
   
Değerleme. Soda, 2015T 5,4x nakit faaliyet kârı ve 8,6x F/K çarpanları ile uluslararası benzerlerine göre iskontolu işlem görüyor. Şirketin elindeki yüksek nakdi ve ikincil halka arzın ardından artacak işlem hacmi ile yatırımcı ilgisini daha fazla çekeceğini düşünüyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)