Ana SayfaHisse Öneri ListesiSeçim öncesinde öne çıkan 7 hisse---

Seçim öncesinde öne çıkan 7 hisse

1 / 8
Seçim öncesinde öne çıkan 7 hisse
21 Eylül 2015 - 11:30 www.borsagundem.com

FED'den faizi sabit tutma kararı gelirken gözler 1 Kasım genel seçimine çevrildi. Bu dönemde 'portföyde hisse ağırlığını artırın' diyenler de var, 'bekleyin' diyenler de... Orta uzun vadeli yatırımcı için değerleme acısından iyi fiyatların olduğu yorumlan da yapılıyor. Önerilen hisselere bakıldığında ise THY, Akbank, Kuka inşaat, Tüpraş, TSKB, Turkcell ve Ülker Bisküvi öne çıkıyor.

Papatya falına dönen ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı geçen hafta perşembe akşamı geldi. FED, ekonominin canlanmasına, güçlü emek piyasasına ve piyasaların para politikasının normalleşmeye başlamasına hazır olmasına rağmen faizleri artırmadı. Son dönemde FED'in faiz artırımını gelişen piyasalardaki yaşananları da dikkate alarak erteleyeceği yönündeki beklentiler yüksekti. FED'den yapılan açıklamada, dünya ekonomisi ve küresel piyasalardaki gelişmelerin büyümeyi sınırlayabileceği ve enflasyonu baskılayabileceği vurgusuna dikkat çekildi.

Borsa İstanbul, geçen hafta içinde FED'in faiz artırımı yapmayacağı beklentisini satın alarak 71.300'den başladığı yukarı hareketle 75.000 seviyelerine tırmandı. Haftayı da 75.099 seviyesinden tamamladı. Yine önemli gündem maddesi Fitch'in Türkiye'nin mevcut kredi notu oldu. Bu haftaya notun etkileriyle başlanacak. Yine Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in milletvekili adayı olması, piyasada olumlu karşılandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)