Ana SayfaHisse Öneri ListesiSeçim öncesi alınabilecek 10 hisse---

Seçim öncesi alınabilecek 10 hisse

1 / 6
Seçim öncesi alınabilecek 10 hisse
01 Haziran 2015 - 10:31 www.borsagundem.com

Seçimlerden "siyasi istikrar" çıkması halinde endeksin 90 binleri test edebileceğini öngören analistler, BlST'te bu hafta yatay bir seyir bekliyor. Seçim öncesinde alıma uygun 10 hisse belirleyen analistlere göre, yatırımcılar orta-uzun vadeli pozisyon almalı…
7 Haziran tarihindeki seçimlere sadece bir hafta kaldı. Tüm Türkiye seçime kilitlenmiş durumda. Borsa İstanbul'da da seçimlere yönelik anketlere göre zaman zaman kar satışlarının etkili olduğu bir trend izleniyor. Seçimlerin çıkaracağı tablonun olumlu olacağını düşünen analistlere göreyse, hala yükselen kanal içerisinde hareket eden BIST, seçim sonuçlarında siyasi istikrarın devam edeceğinin ortaya çıkması halinde 90 bin seviyelerini deneyebilir.
Tersi durumda ise piyasada kar satışlarının etkili olacağını kaydeden analistler, bu durumda BIST-100 endeksinin 75 binlere kadar gerileyebileceğini tahmin ediyor. Öte yandan eylül ayında yapılması beklenen FED faiz artışının da dolardaki güçlenmeyi artırarak borsayı olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiliyor.
Seçimlere yüzde 30 hisse senedi, yüzde 70 nakit pozisyonunda girilmesini öneren analistler, hisse senedi olarak ise; büyük sermayeli, likiditesi fazla, çoğunlukla yabancıların alıp sattığı şirket hisselerini öneriyor. Seçimlere son bir hafta kala yatırımcıların orta ve uzun vadeli yeni pozisyonlar alabileceğini kaydeden analistler, bankacılık, holding, demir-çelik, ulaşım, kimya, otomotiv sektör şirketlerinde görülen gevşemelerden yararlanılmasını tavsiye ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)