E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa önerisini ''biriktir'' olarak değiştirdi---

Piyasa önerisini ''biriktir'' olarak değiştirdi

Piyasa önerisini ''biriktir'' olarak değiştirdi
24 Haziran 2015 - 16:33 borsagundem.com

Koalisyon görüşmeleri ve hükümet kurma senaryolarını değerlendiren İş Yatırım piyasa önerisini değiştirdi

İş Yatırım tarafından hazırlanan piyasa analiz raporunda hükümet kurma çalışmaları ile erken seçim ihtimali değerlendirildi. Piyasa önerisini değiştiren İş Yatırım'ın değerlendirmesi şöyle:

''Siyasette Denge Arayışı
Koalisyon Görüşmeleri: Köprüleri kurmak zaman alabilir


Haziran’da yapılan genel seçimlerden sonra ortaya çıkan tabloda parlamentoda hiç bir parti tek başına hükümet kurma çoğunluğunu elde edemedi. Önümüzdeki süreçte partiler arasında koalisyon görüşmeleri ve olası senaryolar tartışılırken seçmen tabanlarının benzerliği nedeniyle olası bir AKP-MHP koalisyonu en çok ön plana çıkacak senaryo olarak beliriyor. Bu arada AKP-CHP koalisyonu ise içinde barındırdığı zorluklar nedeniyle olması en güç ihtimal olarak gözükmekte. Bununla beraber şayet başarılı olursa parlamento çoğunluğunu arkasına almış böyle bir koalisyon barış süreci ile gecikmiş ekonomik reformların yürürlüğe konulması ve böylece kutuplaşmanın önüne geçilmesi gibi çok önemli görevleri yerine getirebilir.

Bütün bu olası senaryolarının gerçekleşmesini zorlaştıran unsur ise hem CHP’nin hem de MHP’nin İleri sürdüğü koşullar. Cumhurbaşkanının görev tanımının içine çekilmesi ve 2013’te ortaya çıkan ve AKP’nin şiddetle karşı çıktığı eski dört bakana karşı yolsuzluk soruşturmalarının yeniden açılması bu koşulların başında yer alıyor. Koalisyon senaryolarında bir diğer olasılık ise HDP’nin dışarıdan desteklediği bir CHP-MHP hükümeti. Bu olasılıktaki güçlük ise MHP ile HDP‘nin aynı resim içerisinde yer alacak olmaları. Şayet milletvekili yemin töreninden sonra Cumhurbaşkanı’nın yetkilendirmeleri sonucunda 45 gün içerisinde hükümet kurulamazsa Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesini isteyebilir. Bu durumda piyasaların böyle bir belirsizliği olumsuz fiyatlayacağını ve bu olumsuz etkilerin ekonomi ve tüketici güvenine de yansıyacağını öngörmekteyiz.

Oynaklığı yönetebilmek

MSCI Türkiye endeksi 12 aylık tahmini F/K oranına göre 9.6 çarpanıyla ve MSCI GOÜ endeks ortalamasına göre %19 oranında iskontolu olarak işlem görüyor. Söz konusu iskonto oranı %24 ile son beş yıl içinde görülen en yüksek düzeyde ve yine son beş yılın ortalama iskonto oranı olan %8’in neredeyse üç katı seviyesinde. Bizim öngördüğümüz ve muhafazakar varsayımlarla yapılmış ve şirket bazlı tahminlerle türetilmiş 12 aylık tahmini BIST-100 endeks seviyesi ise yine %20 yukarı potansiyel veren 97 bin düzeyi.

Bu çerçevede endeks için aşağı yönlü riskleri daha sınırlı görürken, sağlam bir zemine kurulmuş bir koalisyon hükümetinin daha dengeli bir politik görünüm sergileyeceği ve bunun Türkiye’nin hikayesini güçlendirmekle kalmayıp, yurtiçi tüketimi ve yabancı sermaye girişini olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz.

Çizdiğimiz bu çerçeve içinde piyasa için verdiğimiz öneriyi SAT’tan BİRİKTİR’e çeviriyor ve hisselerdeki oynaklık nedeniyle oluşabilecek zayıflıkların alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini öngörüyoruz. Olası bir erken seçim durumunda politik risklerin artacak olması ve tahminlerden önce hareket edebilecek FED’in önerimiz için Temel risk noktalarını teşkil ettiğini belirmek isteriz.''
İŞ YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)