E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiÖzak GYO için AL tavsiyesi---

Özak GYO için AL tavsiyesi

Özak GYO için AL tavsiyesi
20 Ocak 2016 - 15:17 borsagundem.com

İş Yatırım, Özak GYO hissesi için tavsiye raporu yayınladı. Kurumun raporunda şirketin yüksek getiri projelerine işaret edildi.

Büyüme için iyi konumlandırılmış ve çeşitlendirilmiş gayrimenkul portföyü. Olumlu demografik özellikler, gelir düzeyindeki artış, büyük ölçekli kentsel dönüşüm ve artan yabancı talebi Türk gayrimenkul sektörünün temel büyüme unsurlarını oluşturmaktadır. Özak GYO, değerli ve çeşitlendirilmiş gayrimenkul portföyü ile Türk gayrimenkul sektörünün büyüme potansiyelini yakalamak için oldukça iyi konumlanmış proje geliştiren bir şirket olarak öne çıkmaktadır.

Değer yaratacak önemli projeler. Özak GYO’nun halihazırda 2016 yılında başlaması planlanan ve sırasıyla 2019 ve 2021 yıllarında tamamlanması hedeflenen Emlak GYO ile İstanbul, Kazlıçeşme’de ve Emlak Planlama Proje (EPP) ile İzmir, Alsancak’da iki büyük gelir paylaşımı karma projeleri bulunmaktadır. Konut, ofis, otel, perakende ve ticari ünitelerden oluşan her iki projede de beklenen gelirlerin % 37’si arsa karşılığında Emlak GYO ve EPP ödenecektir. Özak GYO %55 payının bulunduğu Kazlıçeşme, İstanbul projesinde kendi payı için 2.3 milyar TL gelir elde etmeyi hedefliyor. Tümüyle sahip olduğu Alsancak, İzmir projesinden beklenen gelir ise 2.2 milyar TL’dir.

Göreceli düşük likidite. Özak GYO’nun mevcut efektif dolaşım oranı %10.48 seviyesinde olup, üç aylık ortalama günlük hacmi ise 0.3 milyon dolardır. Özak GYO’nun SPK’nın GYO’lara ilişkin düzenlemerine parallel olarak 15 Şubat 2012’de %25 oran ile halka açılmış olduğunu hatırlatmak isteriz. Ancak daha sonra ana hissedarlar olan Akbalık ailesi ve Özak Tekstil’in hisse fiyatını dengelemek amacıyla hisse geri alımında bulunması hissenin efektif dolaşım oranının %3.68’e düşmesine neden oldu. 2014 yılının Eylül ayı başlarında ana hissedarlar OZKGY’nin efektif dolaşım oranının %10.62’e yükselmesiyle sonuçlanan kurumsal yatırımcılara hisse satışı gerçekleştirdiler. Şirket en son olarak 28 Eylül 2015’de en fazla 3 milyon nominal hisse için hisse geri alım programı açıkladı. Hisse geri alım programı altında geri alınan OZKGY hisse sayısı bugüne kadar 331 bin adede ulaşmıştır. Ancak, şirketin nihai efektif dolaşım oranı hedefinin %25’e ulaşmak olduğu unutulmamalıdır.

OZKGY hisse takibimizi AL tavsiyesi ile başlatıyoruz. Ozak GYO için ulaştığımız 1,158 milyon TL hedef değerimiz oldukça yüksek geitiriye işaret etmektedir. Kazlıçeşme, İstanbul ve Alsancak, İzmir gelir paylaşım projeleri için toplamda hesapladığımız 640 milyon TL değer şirket hedef değerimizin %55’sini oluşturmaktadır. Her iki proje de iki büyük şehrin değerli lokasyonlarında yer aldığından ve bu nedenle hem yurtiçi hem de yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ilgisini çekeceğinden projeler için riskin sınırlı olduğuna inanıyoruz. Bunlara ek olarak her iki projenin zamanında teslimat ve yüksek getiri sağlayan Emlak GYO ve EPP gelir paylaşım projelerinden olması da güven veren diğer unusrlar olarak öne çıkıyor. Mevcut piyasa değerine göre, Özak GYO, takibimizde olan GYO hisselerinin ortalama NAD iskontosu olan %57’ün biraz altında NAD’ine kıyasla %51 iskonto ile işlem görmektedir. Kazlıçeşme ve Alsancak projelerinin teslimatlarının tamamlandığı 2023 yılında şirketin NAD’nin 2,815 milyon TL’ye ulaşacağını öngörüyoruz. Hükümetin GYO sektörüne ilişkin mevcut kurumlar vergisi muafiyetini kaldırma olasılığında hisse başına hedef fiyatımızın 4.63TL’den 3.64 TL’ye gerileyeceğini hesaplıyoruz.
İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 8,26
En Yüksek: 8,31
En Düşük: 8,05
Değişim 1,35 %
FK: 0,67
PD / DD: 0,24
İşlem Hacmi 69.190.910
Toplam Adet: 8.446.568
Ağırlıklı Ort.: 8,10
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)