Ana SayfaHisse Öneri ListesiOrta-uzun vade için önerilen 30 hisse---

Orta-uzun vade için önerilen 30 hisse

1 / 14
Orta-uzun vade için önerilen 30 hisse
27 Nisan 2015 - 14:27 www.borsagundem.com

​Borsanın önünde haziran seçimleri ve ne zaman gerçekleşeceği bilinmeyen FED'in faiz artırımı bulunuyor. Analistler, bu belirsizlikler döneminde pozisyon almak isteyenlere güçlü, karlılığı ve potansiyeli yüksek hisselerde orta-uzun vadeli pozisyon almalarını öneriyor...
Geçen hafta 2.74 TL seviyelerine kadar yükselen dolar kuru ve yüzde 10'lara ulaşan gösterge tahvil faizlerine rağmen Borsa İstanbul'un (BIST) sağlam duruşu devam etti. Öte yandan hem borsada hem diğer piyasalarda haziran ayma yaklaşırken seçim sürecinin de fiyatlamalara yansımaya başladığı görülüyor. Haziran ayına ilişkin bir diğer gündem ise yurtdışında yaşanabilecek gelişmeler. Bunların başında Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) olası faiz artırma tarihi geliyor. Piyasaların dikkatle takip ettiği FED'in haziran ayında faiz artırma ihtimali halen masada duruyor.

Belirsizlikler nedeniyle analistler, olası senaryolara göre pozisyon alınmasını öneriyor. Bunlardan biri, seçim sürecinin sorunsuz geçeceği ve FED tarafının faiz artırımında aceleci olmayacağı olasılığı. Analistlere göre, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda kurda aşağı, endekste ise yukarı yönlü bir seyir görebiliriz. Öte yandan enflasyonun yaz aylarına doğru mayısta gevşemesinin başlamasıyla da endeksin güç kazanacağı düşünülüyor.

İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre bu durumda, diğer gelişmekte olan ülkelere göre iskontolu olan Borsa İstanbul'da endeksin 84 bin 200 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlamasının önemli olacağını kaydeden analistler, buradan yukarı gitmek için söz konusu seviye üzerinde tutunmanın önemli olduğu konusunda hemfikir. Analistlere göre, 80 bin 500- 83 bin 750 bandındaki harekete uzun süre devam eden endeks, koşulların olumluya dönmesiyle 87 bin seviyesine doğru bir hareket yapabilir.
Hatta FED'in faiz artırımını ertelemesi ve piyasaya karşı daha ılımlı bir yaklaşım sergilemesi durumunda borsa yaşanacak iyimserlikte 91 bin 500 ve 93 bin dirençlerini de hedefleyebilir.

Öte yandan bunların gerçekleşmemesi ve olumsuzlukların artması durumunda ise endeksin aşağı yönlü bir trend izleyeceği tahmin ediliyor. Analistler BIST-100 endeksi için aşağıda 80 bin seviyesi altında 76 binlerin dahi görülebileceğini düşünüyor. 
Peki, bu belirsizlik döneminde borsa yatırımcıları nasıl hareket etmeli? Analistlere göre, belirsizliğe bağlı olarak riskin yüksek olduğu bu gibi dönemlerde yatırımcılar vade yapılarını iyi ayarlamalı. Analistler bu süreçte hisse senedi satın alırken yatırımcılara daha orta ve uzun vadeli bir perspektifle bakmalarını öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)