Ana SayfaHisse Öneri ListesiÖnemli şirket haberleri ve uzmanlardan öneriler---

Önemli şirket haberleri ve uzmanlardan öneriler

1 / 13
Önemli şirket haberleri ve uzmanlardan öneriler
27 Ekim 2014 - 09:19 www.borsagundem.com

Arçelik (ARCLK, Nötr): Şirket, 2014 yılı 3. çeyrek finansal tablolarını açıkladı. Şirketin 2014 yılı 3. çeyreğinde net satış gelirleri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %11 oranında artarak 3.234 mn TL olarak gerçekleşirken aynı dönemlerde şirketin ana ortaklık karı %3 oranında azalarak 155 mn TL olmuştur.

Şirketin 2014 yılı 9 aylık döneminde toplam satışlarının %61'ini yurtdışı satışlar oluştururken, %39'luk kısmını ise yurtiçi satışlar oluşturmuştur. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği verilerine göre 6 ana ürün grubunda (buzdolabı, derin dondurucu, çamaşır makinesi, çamaşır kurutma makinesi, bulaşık makinesi ve fırın) beyaz eşya pazarı Eylül sonu itibari ile önceki yılın aynı dönemine göre %3,9 küçülmesine rağmen şirket ülke içinde satışlarında da artış yakalamıştır.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, enerji tüketimini tasarruf yoluyla azaltma projesi kapsamında enerji verimliliği yüksek olan beyaz eşyalara Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) avantajı sağlanacağı yönündeki açıklaması ve vergi avantajının 2015 yılı bütçe komisyonunda görüşülüyor olması şirket için oldukça olumludur.

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)