E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri Listesi11 hisselik portföy önerisi---

11 hisselik portföy önerisi

11 hisselik portföy önerisi
22 Temmuz 2014 - 10:29 borsagundem.com

Halk Yatırım haftalık hisse önerilerini açıkladı

Halk Yatırım haftalık olarak hazırlanan model portföyde Türk Telekom'un ağırlığını artırırken, THY'nin ağırlığını düşürdü. Model portföy raporunda şu değerlendirmelere yer verildi:

''Küresel risk algılamasında son haftalarda yaşanan dalgalanmalar (önce Portekiz bankacılık sistemi daha sonra Ukrayna ve Gazze gibi jeopolitik risklerin tekrar gündeme gelmesiyle), düşük volatilite döneminin devamının sorgulanmasına neden olduğunu görüyoruz.

Her ne kadar merkez bankalarının destekleyici likidite politikaları dengeleyici bir rol oynayarak risk iştahının sürmesini sağlıyor görünse de, küresel ekonomideki belirsizliklere karşı artan piyasa hassasiyetinin yüksek kalmaya devam edeceği görüşümüzü koruyoruz. Özellikle, FED’in parasal genişleme sürecinin Ekim’de sonlandırılacak olacağı gözönüne alındığında. 

Bu doğrultuda, Model Portföyümüze bu ay başından itibaren yansıttığımız risk iştahının devamına yönelik temkinli yaklaşımımızı koruyoruz. Hisse bileşiminde de, geçen hafta defansif hisse ağırlığını artırma stratejiyle portföyümüze kattığımız ve güçlü ikinci çeyrek bilanço sonuçları ile mobil sektöründe öngördüğümüz  iki haneli büyüme beklentimiz doğrultusunda TTKOM’un ağırlığını %5’ten %15’e çıkarıyoruz. Bu kaynağı da, ilk yarı hedeflerin altında performansının finansal sonuçlarına olumsuz yansıması beklenen THY’nin ağırlığını %15’ten %5’e indirerek yaratıyoruz.

Sabit Getirili bölümünde de, yine geçen hafta portföyümüze kattığımız ve kümülatif %1,03 getiri sunan 7 yıllık TÜFE’ye endeksli tahvili realize edip yerine yeni ihraç edilen 10 yıllık yine TÜFE’ye endeksli tahvili koyarak enflasyon risklerine karşı korunma stratejimizi devam ettiriyoruz.''

Halk Yatırım tarafından hazırlanan model portföyde yer alan hisseler ve hedef fiyatlar ise şöyle sıralandı:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)