Ana SayfaHisse Öneri ListesiMayıs ayı strateji raporu ve portföy önerileri---

Mayıs ayı strateji raporu ve portföy önerileri

1 / 11
Mayıs ayı strateji raporu ve portföy önerileri
28 Nisan 2015 - 11:54 www.borsagundem.com

BIST 100 Endeksi Nisan ayına 81.000 seviyelerinden başlarken, Fed’den gelen güvercin tondaki açıklamalar ve ABD’den gelen istihdam başta olmak üzere ekonomik verilerin beklentilerin altında kalması ile 86.000 seviyelerine kadar yükseliş gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi faiz, döviz kurları ve petrol fiyatlarındaki yükselişe rağmen Nisan ayında pozitif ayrıştı.  

Strateji 

Mayıs ayında, piyasalar yurt dışında; Fed tutanakları, Fed üyelerinden gelecek açıklamaları ve ABD’de açıklanacak önemli ekonomik verileri takip edecek. Yunanistan’ın temerrüde düşüp düşmeyeceği ve AB ile arasındaki görüşmelerin sonucu izlenecek bir diğer konu olacak. Yurtiçinde ise TCMB faiz kararı, S&P’nin kredi notu görünümüne ilişkin değerlendirmesi, enflasyon başta olmak üzere makro ekonomik veriler ve döviz-faiz piyasalarındaki gelişmeler takip edilecektir. Ayrıca genel seçimler öncesi seçim anketleri ve seçim sonucuna yönelik beklentiler piyasaların yönünü belirlemede etkili olacaktır.

Makro Ekonomi

-Mart ayında TÜFE piyasa beklentisi olan %0.87’nin üzerinde %1.19 aylık artış kaydetmiştir. Böylece yıllık TÜFE %7.55’den %7.62’ye yükselmiştir. Yıllık ÜFE ise %3.10’dan %3.4’e yükselmiştir.

- 4Ç14 GSYH büyümesi %2.6 ile piyasa beklentisi olan %2.3’ün üzerinde gerçekleşirken yıllık büyüme oranı %2.9 olarak gerçekleşti..

-TUİK’in açıkladığı sanayi üretimi rakamlarına göre; sanayi üretimi Şubat ayında %1 yıllık artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise %1 yıllık artış gösterirken, mevsimsel ve takvimsel etkiden arındırılmış sanayi üretimi ise aylık bazda %1.7 artış gösterdi.

-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Nisan ayı toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, Türk lirası zorunlu karşılıklara ödenen faizleri 50 baz puan artırırken, döviz depo piyasasında uyguladığı faiz oranlarını 50 baz puan düşürdü.
 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM28 Nisan 2015 13:53

    MİGROS SON 1 YILDIR HEP HEDEF FİYATI 26-28 ARASINDA GÖSTERİLDİ VE BU FİYAT BİR TÜRLÜ GÖRÜLMEDİ.

  • Tek strateji bu bence.28 Nisan 2015 13:44

    nisanda sat,abd fed açıklamalarını,bizde de seçim sürprizleri var mı onları bekle yazın tatil yap kışa kadar bekle paranı sağlama al.