Ana SayfaHisse Öneri ListesiKoalisyon ile öne çıkacak 10 hisse---

Koalisyon ile öne çıkacak 10 hisse

1 / 13
Koalisyon ile öne çıkacak 10 hisse
20 Temmuz 2015 - 14:59 www.borsagundem.com


Geçen hafta başlayan koalisyon görüşmeleri Borsa İstanbul'u (BIST) ve TL'yi destekledi. BIST yükselirken TL'nin değerlendiği görüldü. Bu haftadan itibaren yeni hükümet kurulma çalışmalarında ikinci tur görüşmelerinin yapılması planlanıyor. Analistlere göre, söz konusu görüşmeler süresince yapılacak açıklamalar TL ve endeks üzerinde etkili olmaya devam edecek. BIST-100 endeksinin teknik olarak oldukça kritik seviyelerde olduğunu söyleyen analistler, "Nitekim 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı aşağı yönlü kesmesi anlamına gelen (death cross) 7-8 Mayıs tarihlerinde yaşanmış, endeks, bu seviyeden gelen alımlarla 88 bine yükselmişti. Şu anda yine aynı durum ile karşı karşıyayız. Koalisyon gelişmeleri bu kesişmenin olması ya da olmamasının sebebi olacak gibi görünüyor" değerlendirmesini yapıyor.
Koalisyon beklentilerinin olumlu sonuçlanması halinde endeksin 91 binleri zorlayabileceğini belirten analistlere göre, erken seçim riskinin fiyatlanması halinde ise endekste görülebilecek minimum aralık 75 bin-72 bin 500 seviyeleri olabilir.
İdil Taraklı’nın Para dergisindeki haberine göre koalisyon şeklinde bir hükümet kurulması durumunda belirsizliğin ortadan kalkacağını öngören analistler, bu durumda BIST'e yabancı ilgisinin artacağı konusunda hemfikir. Böylece başta bankacılık olmak üzere imalat, metal, demir çelik, telekomünikasyon, cam, holding, ulaştırma, çimento ve beyaz eşya sektör hisselerinin olumlu etkilenmesi bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)